19 juli 2015

Opmars Perfect Facility Group: perfect kwartet aan specialisaties

Hoe kun je in jaren van recessie en in een krimpende vechtersmarkt vier facilitaire specialisaties met succes starten? Memiş Öztürk en Roel Vlootman en het team van Perfect Facility Group zien kansen en pakken die vanuit de Bolstoen 5c in Amsterdam op. Het jonge bedrijf timmert hard aan de weg met schoonmaak, vloeronderhoud, uitzenden en papier.

Met de nieuwe behuizing aan de Bolstoen 5c, begin 2014, maakte Perfect Facility Group een grote stap voorwaarts. Dit pand beschikt namelijk over onder meer een opleidingsruimte, een ruime kamer met zes werkplekken voor de backoffice, twee directiekamers en een pantry. Het pand aan de Bolstoen 2c, waar men begon, wordt ook aangehouden voor de operationele activiteiten van de specialistische groep: Perfect Vloerenonderhoud

Vier specialisaties
Perfect Facility Group bestaat uit vier bedrijven: Perfect Vloeronderhoud, Perfect Uitzendgroep, Perfect Papier en Onsa Facility Services. Memis Öztürk begon twaalf jaar geleden als schoonmaker bij Hago. In een eerder interview met de redactie van Schoonmaakjournaal vertelde hij: “Ik had in Turkije m’n studie Economie afgerond en ben hier als schoonmaker begonnen.” Al snel kwam Öztürk met vloeronderhoud in aanraking, een bijzonder specialisme waar veel om te doen is. “Mensen en bedrijven hebben de vloer met veel zorg uitgekozen en hechten zich vaak aan hun vloer. Dus is het belangrijk dat deze zo lang mogelijk mee kan. Qua duurzaamheid, dus de periode dat een vloer meekan, maar ook de mooie uitstraling van een vloer moet zo lang mogelijk behouden blijven. Een vloer functioneert als visitekaartje en is er ook om van te genieten. Alleen kwaliteit telt”. Inmiddels is vloeronderhoud uitgebreid met specialistische activiteiten, zoals diepte-reiniging keukens, sanitair- en computerreiniging.Roel Vlootman

Uitzenden en schoonmaken
De vakman Öztürk durfde het aan om, samen met Roel Vlootman, in 2012 Perfect Uitzendgroep te starten, specialist in flexibele arbeid. “Met een frisse ondernemersgeest zijn we voor opdrachtgevers en flexwerkers een betrouwbare partner in arbeidsbemiddeling, waarbij we professionaliteit en flexibiliteit hoog in het vaandel hebben staan”, legt Vlootman uit.

Het derde bedrijf onder de Perfect Facility Group-vlag is Onsa Facility Services. Onsa, wat ‘gekoppeld aan de sterke kracht’ betekent, is een bedrijf in facility services en advies. Het schoonmaken en ‑houden van kantoren, onderwijs en overheden is in ervaren handen van een groep enthousiasme medewerkers. “Onze medewerkers zijn VCA opgeleid en beschikken over een VOG-verklaring. Daarnaast genieten zij alle een vakopleiding en onderschrijven wij de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. We zijn trots om met een dergelijk team gemotiveerde medewerkers Onsa Facility Services te mogen vormen”, zetten Öztürk en Vlootman uiteen.

Nieuwe speler op papiermarkt
Met Perfect Papier zetten Öztürk en Vlootman in mei een vierde tak binnen de Perfect Facility Group op. Perfect Papier is leverancier van cellulose hygiënepapier en handzeep. De kracht van deze nieuwe speler op de papiermarkt zijn de 24/7 leveranties aan alle soorten bedrijven en instellingen en tegen scherpe prijzen. Daarnaast tekent het bedrijf zich op door exclusiviteit door bijvoorbeeld de dispenserlijn Perfect Kids – voor kinderdagverblijven, BSO’s en onderbouw van basisscholen – in haar assortiment op te nemen.

1. Perfect Facility Group_5426Zich weer klant voelen
Het is bijzonder om in de afgelopen jaren van recessie en in een krimpende vechtersmarkt een bestaand specialistisch bedrijf uit te bouwen en drie bedrijven te starten. Hoe verklaart het Perfect-directieduo dit? “Onze bedrijven zijn aparte ondernemingen, die elkaar versterken en elkaar kunnen ondersteunen in het belang van de klant. Onsa Facility Services, Perfect Papier, Perfect Uitzendgroep en Perfect Vloeronderhoud zijn zelfstandig om hun eigen specifieke specialisme steeds verder uit te kunnen bouwen. Maar voor alle bedrijven geldt: flexibiliteit, klantgerichtheid, betrouwbaarheid en zorg voor medewerkers zijn kernbegrippen. En onze relaties voelen zich weer klant!”

Gerelateerde artikelen:
Perfect Papier: nieuwe speler op papiermarkt
Perfect Kids: exclusieve dispenserlijn in de Benelux
Perfect Vloeronderhoud start uitzendgroep

 

 

Deel dit artikel

Ook interessant: