26 oktober 2015

Opening vestiging in Venlo: Schoonmaakgroothandel Jaap Breman groeit en bloeit

Wie de ontwikkelingen in de schoonmaaksector volgt, ziet dat er momenteel veel beweging in het groothandelssegment zit. Roerige tijden, want genoodzaakte overnames en financiële impulsen door investeringsfondsen zijn actueel. Dat het ook in deze tijd van marktkrapte anders kan, bewijst Schoonmaakgroothandel Jaap Breman. De in Franeker gevestigde groothandel opende in 2013 een vestiging in Hoogeveen, sinds 1 september is Venlo daaraan toegevoegd.

Wat verwacht je de komende vijf jaar? “Een omzetverdubbeling. Die zullen we enerzijds realiseren door autonome groei, maar ook door overnames. Uitbreiden in vestigingen als Venlo en Krimpen aan den IJssel die ophanden zijn, zullen natuurlijk ook aan onze groei bijdragen”, antwoordde Gert Jan Breman in het interview We vlammen, eerder dit jaar.

Vertrouwen
Venlo is sinds 1 september een feit. Aan het roer van de Venlose vestiging van Schoonmaakgroothandel Jaap Breman staat Henk Vanetie. Een bekende in de schoonmaakwereld, want hij is jaren actief aan de commerciële kant van schoonmaak en was laatstelijk directeur-eigenaar van Flex-sales in Nijmegen. Waarom de overstap naar en samenwerking met Schoonmaakgroothandel Jaap Breman? “Bij Flex-sales werkte ik met een klein team en kwamen allerhande zaken op m’n bordje terecht. Dat had niet mijn voorkeur; ik wilde me veel meer met het echte ondernemerschap bezighouden. Veel meer met de business bezig zijn. Toen ik het interview met Gert Jan op Schoonmaakjournaal las en de uitbreiding in Venlo, heb ik contact met hem opgenomen.” Breman en Vanetie benadrukken: “Er was direct een klik. En vertrouwen in elkaar.”

Landelijke dekking
Schoonmaakgroothandel Jaap Breman ging in 2007 een partnership aan met FOOX Groothandelsorganisatie. FOOX is een inkoop-, marketing- en salesorganisatie met zeven aangesloten groothandelsbedrijven in Almelo, Franeker, Hoogeveen, Krimpen aan den IJssel, Oostburg, Veenendaal en Venlo. Jaap Breman is hierin de schoonmaakspecialist met een duidelijke koers en samenwerking met geselecteerde leveranciers annex producenten. Door een verspreide vestiging over heel Nederland bieden Jaap Breman en FOOX een landelijke dekking, hoge service, franco levering ongeacht de ordergrootte (met uitzondering van de Waddeneilanden) en zeer snelle bevoorrading van het meest complete assortiment rook- en zoetwaren, frisdranken, koffie en thee, soep, disposables, horecabenodigdheden, schoonmaakmiddelen, hygiënepapier en kerstpakketten.

Sterke troeven
“Doordat FOOX onze distributiepartner is en voor de logistiek zorgt, kan ik weer in de rol van adviseur kruipen”, vertelt Vanetie. “We huisvesten hier in Venlo in het gebouw van FOOX, maar we zijn zelfstandig en specialist in schoonmaak. Dat is onze kracht. Dat maakt ons sterk. Dus ben ik al met accountmanagers van FOOX meegegaan om bij klanten over het specialistische schoonmaakstuk te praten.”

Klanten servicen, klanten behouden en klanten ontzorgen zijn drie speerpunten van Schoonmaakgroothandel Jaap Breman in Venlo. En natuurlijk wil de leverancier autonome groei realiseren. “Er is in zuiden zeker markt voor een groothandel als de onze”, merkt Gert Jan Breman overtuigd op. De eerste opdrachten mogen dat, zo kort na de opening van deze derde vestiging, reeds onderstrepen. “Scholen, mkb-bedrijven, gezondheidszorg, sportverenigingen; dat zijn zoal bedrijven voor wie wij een goede partner zijn. We verkopen onze klanten oplossingen. Wij weten voor onze klanten het beste uit de markt te halen en werken dus met een selecte groep leveranciers. De klant kan er dus op vertrouwen dat hij/zij het beste advies krijgt en zeer snel zijn bestelling afgeleverd.  Dat is, vinden wij, de rol van een groothandel. Onze groothandel.”

Deel dit artikel

Ook interessant: