Nordic Cleaning: “Rekola Business Partnerdag in teken van co-creatie”

Op 23 februari organiseerde Benelux-distributeur Nordic Cleaning uit Nunspeet de Rekola Business Partnerdag: een persoonlijke onderlinge kennismakingsdag voor de dealers uit Nederland en België. Daarbij werd gebrainstormd over samenwerking, kennis gedeeld en gesproken over innovatieve markt- en productontwikkelingen. “De reacties van de dealers waren constructief en positief. Hoe kunnen we onderling nog beter samenwerken, communiceren en elkaar versterken. Dat is nu al het merkbare resultaat van deze dag”, reageert Jan van Triest, Creative Cleaning Consultant van Nordic Cleaning.

Nordic Cleaning is per 1 januari 2017 importeur/distributeur voor de Benelux van het Finse merk Rekola, dat bestaat uit het Reflex Cleaning concept, Rekola Motion Trolleys en Addon Accessoires. Nordic Cleaning is met Rekola een relatieve nieuwkomer op de markt, maar de persoon erachter, Jan van Triest, heeft al meer ervaring in de schoonmaakbranche.

Heart selling in plaats van hard selling
Nordic Cleaning wil met Rekola een ommekeer in de schoonmaakbranche teweegbrengen, waarbij ze kijkt naar alle facetten van het totale schoonmaakproces en hun dealers en klanten daar ook bewust van wil maken. Inspelend op ergonomie, milieu, duurzaamheid, kwaliteitsverbetering, efficiëntie en minimaal gebruik van grondstoffen. Innovatie vanuit het menselijke aspect. Geen hard selling, maar heart selling.

Fysieke overbelasting
Fysieke overbelasting en met name klachten in het bewegingsapparaat (RSI) is een veelvoorkomend en recidief probleem bij manuele schoonmaak. Het hanteren van (vlak)moppen is fysiek zwaar en met de productlijn van Rekola levert Nordic Cleaning meer schoonmaakkracht tegen lagere fysieke inspanning. “Heel sensitief, letterlijk op gevoel, en bewust(er) schoonmaken. We stellen met Rekola mensen in staat om, in vrijwel alle gevallen, van hun RSI klachten af te komen”, aldus Jan.

Op zoek naar dealers
Het Rekola-systeem is inmiddels praktisch ervaren en geaccepteerd door duizenden gebruikers. Nordic Cleaning breidt hierdoor succesvol uit en is op zoek naar meer partnergroothandels in België en Nederland. Dealers worden volledig ondersteund met onder meer introducties en salessupport. “We helpen onze dealers zoeken naar werkelijk innovatieve oplossingen. Met rekentools kunnen we samen voordelen van Rekola vergelijken met bestaande productlijnen of  concurrent(en). Daarin bieden wij een duidelijke meerwaarde door mee te denken hoe processen te vergemakkelijken en medewerkers fysiek gezonder te maken. We zoeken onze toegevoegde waarde in meerwaarde voor de klant; de prijzenslag laten we over aan de rest.”