Nieuwe PayFix: “Met binnen 1 uur facturen betalen ontzorgen we ondernemers”

De betaaltermijn van uw facturen van 60 dagen naar 60 minuten: op 22 november is PayFix gestart, een factoring dienst om zzp- en mkb-ondernemers de zorgen over hun facturen uit handen te nemen. PayFix betaalt – dankzij slimme software – facturen binnen 1 uur en verzekert daarnaast de betaling mocht een opdrachtgever niet kunnen betalen. Maakt PayFix een einde aan de betalingstermijn van 40 dagen of meer? “Ja”, antwoordt Tony Campbell, CEO, vol overtuiging.

De Nederlandse economie groeit. Uit de laatste Graydon Barometer Betaalgedrag van 8 november 2017 blijkt dat ook de gemiddelde betalingstermijn van bedrijven daalt. “Toch is deze in Nederland nog steeds langer dan 40 dagen en voor veel mkb- en zzp-ondernemers is dat te lang. Om die grote zorg van veel ondernemers weg te nemen, zijn we PayFix gestart. Met een nieuwe vorm van factoring: persoonlijke service en een slimme applicatie helpen ondernemers om hun facturen binnen 1 uur betaald te krijgen.”

Grootste zorg wegnemen
In de ontwikkeling van PayFix hebben CEO Tony Campbell en zijn team opgeteld meer dan vijftig jaar ervaring met factoring voor zzp- en mkb-ondernemers verwerkt. Met maar één doel: facturen zo simpel en snel mogelijk verwerken. Tony Campbell: “We willen de grootste zorg van veel ondernemers wegnemen: facturen betaald krijgen. Factoring is eigenlijk de enige, logische keuze om geen zorgen over cashflow te hebben. Op zich bestond dat natuurlijk al. Het wordt alleen vaak veel te complex gemaakt en onze klanten (en wij) wilden af van die ingewikkelde procedures. Die kennis en ervaring hebben we verwerkt in onze PayFix-applicatie. Overigens zonder het persoonlijke contact met onze klanten te verliezen. Als enige in onze branche hebben we namelijk dagelijks meer accountmanagers onderweg die onze relaties bezoeken.”

PayFix-applicatie
Het hart van PayFix is een slimme applicatie, waarmee ondernemers facturen kunnen uploaden en direct, geautomatiseerd kunnen laten uitbetalen. Campbell: “De software is ontwikkeld op basis van onze ervaring met mkb- en zzp-ondernemers. Zij hebben vaak geen grote administratie-afdeling en zijn dus zeer afhankelijk van een goed verloop van het facturatieproces. We merken dat ook hun opdrachtgevers geholpen zijn bij een vlekkeloos, geautomatiseerd proces. Ondernemers willen nu eenmaal, zeker in deze tijd, veel liever bezig zijn met het ondernemen zelf en geen kansen missen.”

Ondernemers vertellen hun ervaring met PayFix op YouTube:

https://www.youtube.com/channel/UC1OuZG9_HJuNmQTCmH4UmaA/videos