1 september 2013

Meclean verkoopteam: “Beter is onze bedrijfsfilosofie”

Meclean in één woord: “Beter”, zeggen Coen Verhelst, algemeen directeur, Kevin Steppe en Jacco Stronkhorst, accountmanagers, en Wenny de Caluwé, verkoop binnendienst. “We zijn een relatief nieuwe partij in de markt. We ontlenen ons bestaansrecht door alles beter te doen”, legt het kwartet uit. Vanuit Terneuzen zet de producent en importeur van professionele reinigingsmachines in op een innovatief alternatief voor het bestaande gamma op de markt. En dat lukt! 

Meclean is een producent en importeur van professionele reinigingsmachines. We werken enerzijds in Nederland, België, Engeland, Noorwegen en Spanje samen met zo’n honderd dealers en zijn anderzijds producent van bijvoorbeeld hogedruktrailers”, introduceert Kevin Steppe het Zeeuwse bedrijf. Steppe is verantwoordelijk voor het accountmanagement in België en is daarom verheugd over het initiatief tot een nieuwe vakbeurs, Clean Expo, die op dinsdag 8 en woensdag 9 oktober in de Waagnatie in Antwerpen plaatsvindt. Meclean is exposant. Dat is één reden waarom we het verkoopteam spreken; de andere reden is dat algemeen directeur Coen Verhelst in de eerste week van september gasthoofdredacteur van Schoonmaakjournaal is.

Bedrijfsfilosofie
Beter is, zoals gesteld, het sleutelwoord voor Meclean. “Betere producten, betere machines, betere service, betere verkoop en betere mensen. We proberen het op alle vlakken beter te doen dan anderen”, onderbouwt Verhelst de bedrijfsfilosofie. Tien jaar geleden begon hij met Meclean en inmiddels heeft het bedrijf een mooie plaats op de professionele schoonmaakmarkt verovert. “We onderscheiden ons doordat onze machines doelmatig, functioneel en betrouwbaar zijn. Er zitten geen toeters en bellen aan; een machine moet gewoon z’n werk goed doen”, stelt Jacco Stronkhorst.

Wereldwijd
Verhelst over het werkgebied: “Meclean is natuurlijk meer in Nederland en België vertegenwoordigd, maar gezien onze innovaties zijn we wereldwijd actief. Zo hebben we klanten in Suriname, Noorwegen, IJsland, Italië en Spanje. Want men weet: voor alternatieve innovaties in reinigingsmachines moet je in Terneuzen zijn.” Steppe voegt toe: “Als we het niet hebben, bedenken we het. En als we het niet bedacht hebben, dan maken we het. Met de door ons ontwikkelde producten zijn we wereldwijd uniek.”

Van a tot z
Terwijl er buiten hard aan de weg wordt getimmerd om naamsbekendheid te genereren en traditionele ingestelde schoonmaakprofessionals  over te halen tot het gebruik van nieuwe en betere technieken, voert Wenny de Calluwé de regie over de verkoop binnendienst en de serviceverlening op het hoofdkantoor in Terneuzen. “Je wilt iets betekenen voor je klanten. We zijn beter door zaken van a tot z te regelen, door in te spelen op de wensen van onze klanten. We denken na over hoe we wensen en vragen aanpakken en aanpassen en we zijn continue bezig met verbeteren. Zo is onze SteamPLUS-techniek na de introductie gewijzigd, verbeterd en nog betrouwbaarder geworden.”

Uniek
Overigens produceert en verkoopt Meclean meer dan hogedrukreinigers. “Onze Powerscrub-schrob-/zuigmachines zijn onderscheidend door de combinatie van een relatief eenvoudige A-kwaliteitsmachine en een uiterst interessant prijsniveau”, legt Verhelst uit. “Onlangs hebben we de nieuwe stofzuigerlijn de Aquavac-serie geïntroduceerd en ook het door ons ontwikkelde TRS-systeem in onze Buster veegmachineserie is onderscheidend”, vertellen de accountmanagers Stronkhorst en Steppe. Waar SteamPLUS de unieke reinigingseigenschappen van stoom en de effectiviteit van hogedruk met elkaar combineert, is het TRS-veegsysteem gebaseerd op het principe van twee hoofdborstels die tegen elkaar indraaien. Daarom vegen onze veegmachines niet alleen stof en zand, maar ook grote grove vervuiling, zoals palletblokken, frisdrankblikjes, zwerfvuil en stenen. En ook dat is uniek in de professionele reinigingswereld.” Het Buster-assortiment varieert van een kleine achterloop-veegmachine van 65 centimeter breed tot een opzit-veegmachines van 1,7 meter.

Kortom? “Sta je open voor noviteiten in reinigingstechnieken, dan kom je bij Meclean terecht”, vat Verhelst samen. Of zoals De Caluwé het kort en bondig zegt: “Mensen moeten gewoon bij ons zijn.”

Deel dit artikel

Ook interessant: