23 januari 2016

Jon Maas over nieuwe Berendsen MicroTech: “’s Werelds beste mat”

“Aan de bovenzijde is onze nieuwe mat ’s werelds beste… En dat geldt ook voor de onderzijde.” Wie dat stelt, heeft lef en is overtuigd van zijn product. Dat is het geval voor de Berendsen MicroTech – de revolutie in schoonloopmatten. Zo’n stelling maakt nieuwsgierig. Dus spraken we met Jon Maas, productmanager matten bij Berendsen. Aan MicroTech blijkt de omgekeerde wereld ten grondslag te liggen.

“We hebben het omgedraaid. In plaats van een nieuwe mat te ontwikkelen en in de markt te zetten, hebben we de markt laten bepalen aan welke mat men behoefte heeft”, begint Jon Maas zijn terugblik op de twee jaren die voorafgingen aan de recente lancering van de MicroTech-schoonloopmat. Inmiddels is de mat onder meer in gebruik bij een grote supermarktketen. “Tot volle tevredenheid, want juist deze mat is geschikt voor entrees waar veel mensen passeren en waar matten onderhevig zijn aan veel vuil en de weersinvloeden. In de praktijk heeft MicroTech al bewezen, dat alle problemen die matten opleveren, nu tot het verleden behoren.”

Problemen met mattenBerendsen MicroTech mat met water
Voor de MicroTech ging Berendsen in zee met het Amerikaanse Cintas, serviceverlener van entreematten. Maas hierover: “We voerden samen in de Verenigde Staten en in een aantal Europese landen een observatieonderzoek uit. We vroegen gebruikers welke problemen zij met schoonloopmatten ondervinden. Er volgden zo’n twintig verschillende problemen, die we in vier hoofdcategorieën hebben ingedeeld. Zo ervaarden ze dat matten onvoldoende vuil en vocht opnemen, maar ook dat matten gaan schuiven en bobbelen, met gevaren voor vallen en hindernissen van klemmende deuren tot gevolg.”

Berendsen_MicroTech detailEen ware revolutie
Cintas en Berendsen pakten deze vier problemen bij de kop en het resultaat laat zich vertalen in een revolutie, die vanaf nu op de Amerikaanse en Europese markt verkrijgbaar is: de MicroTech. Wat deze mat tot een revolutie maakt, legt Maas ook graag uit: “De bovenzijde van de mat is voor 50% gemaakt van microvezels en voor 50% van Phoenix-vezels. Van de microvezel weten we inmiddels dat deze sterk is in de opname van vocht en vuil. Het sterke punt van de Phoenix-vezels is het feit dat de vezels door en door gekleurd zijn en niet uit een laagje verf bestaan. Dat maakt het dat de mat zijn kleur en functie behoudt en representatief blijft.”

Slangenhuid
Berendsen pretendeert dat de MicroTech aan de bovenzijde ’s werelds beste is… En dat geldt ook voor de onderzijde. Maas: “Voor de onderzijde van de mat hebben we een ultragrip ontwikkeld, die eruit ziet als een slangenhuid. Daardoor heeft de mat een extreem goede grip; de mat zuigt zich als het ware aan de grond vast en verschuift dus niet meer. Zelfs als er water onder de mat komt. Ook voor het bobbelen van matten vonden we een oplossing door een ander type rubber voor de onderzijde te gebruiken, namelijk super styrine rubber. En daarnaast, waar matten krimpverschijnselen vertonen als ze warmer dan 110/115 graden worden gewassen,  kan de MicroTech op 120 tot 170 graden worden gereinigd. Ook na tachtig wasbeurten blijft de MicroTech-mat plat liggen. Dus zonder bobbels en hobbels.”

Maas tot besluit: “Door meer focus op de mat, hebben we meer focus op ontwikkeling. En dat laat zich vertalen in deze revolutie in schoonloopmatten: de MicroTech.”

Over MicroTech-schoonloopmat
MicroTech bevat de nylon Phoenix-vezel die vuil tegenhoudt en lange tijd zijn kleur behoudt. De ingeweven microvezels zorgen voor een snellere vochtopname en betere verdamping dan andere matten. Ultragrip onderzijde gaat het schuiven en bobbelen van de mat tegen, zelfs wanneer er vocht onder de mat ligt. MicroTech is geschikt voor locaties met extreme vervuiling, veel vocht en/of veel loopverkeer. De MicroTech is standaad beschikbaar in de afmetingen 85×85, 85×150, 115×200 en 150×250.

Kennismaken met de MicroTech-mat kan door uw gegevens achter te laten via deze link.

Deel dit artikel

Ook interessant: