Full service huurconcept ICE Benelux: grip en financiële rust in uw machinepark

ICE machines - landscape“All inclusive-vakanties, we zijn er dol op. We weten wat onze vakantie gaat kosten, we weten waar we financieel aan toe zijn.” ICE Benelux, een jonge speler op de Europese markt, heeft een nieuw concept: full service huur. “Als mensen overwegen om een schoonmaakmachine in te gaan zetten, loopt men tegen belangrijke keuzemogelijkheden aan, die van grote invloed op de aankoop en kosten zijn. De belangrijkste vraag blijft natuurlijk gekoppeld aan een goed advies: ‘welk type machine is geschikt voor mijn specifieke reinigingsbehoefte?’,” legt Cochèl ter Schure, managing director van ICE Benelux uit. Het juiste advies in combinatie met het full service huurconcept maakt ICE Benelux Rental tot een nieuwe, innovatieve, unieke en slimme dienst. “De schoonmaakmarkt verandert.”

Natuurlijk mag u ervan uitgaan dat een leverancier het juiste model adviseert, gerelateerd aan de aard van de vervuiling, het te reinigen oppervlak, het tijdsbestek waarin dit dient te gebeuren, de juiste borstel en reinigingsmiddelen. Maar hoe zit het met de inzet van de machine? En is ‘investeren’ altijd het juiste uitgangspunt? Is investeren in een schoonmaakmachinemachine nog van deze tijd?

Gebaat bij tevreden klant
Ter Schure: “Spreken wij onszelf nu commercieel tegen? Als fabrieksvestiging van een nieuw gerenommeerd merk in Europa, zijn we natuurlijk gebaat bij een goed verkoopcijfer en een tevreden klant. Het uitgangspunt voor de keuze is nog altijd vaak, dat het kopen van een schoonmaakmachine uit eigen middelen het beste is. Het traditioneel financieren van bedrijfsmiddelen (equipment lease) ‘kost’ nu eenmaal geld, zo wordt gedacht. Toch zien we nog veel aanvragen voor financial lease binnenkomen. Dat is een prima uitgangspunt als bedrijven hun cash-flow liever behouden voor andere bedrijfsmiddelen of handelsvoorraden.”

Onduidelijke kosten
Er zijn alternatieven maken we uit de woorden van Ter Schure op. Hij trekt een lijn met de intern transport en de autobranche: “Die zijn redelijk vergelijkbaar met de aankoop van een schoonmaakmachine. De aanschaf is eveneens slechts een start. Een schoonmaakmachine heeft, net zoals een auto of heftruck, onderhoud nodig. De machine zal eens uitvallen met een storing en loopt weleens een deukje op. Deze zogenaamde extra kosten zijn niet helemaal duidelijk vooraf te berekenen. Vaak zijn er ook discussies of iets onder garantie moet vallen of niet. Als we onze klant die zogenaamde verborgen of extra kosten in kaart brengen, schrikken ze nogal eens. Ze maken namelijk vaak een substantieel deel uit van de totale kosten.”

Exacte kosten
“Als we (schoonmaak)bedrijven bezoeken die professionele veegmachines en schrobzuigmachines inzetten, valt ons één ding op: men weet precies wat een machine kost. Althans: qua investering. Over de operationele kosten moet men vaak lang nadenken. Men heeft dit vaak zelfs niet eens in beeld. En dat geeft geen goed gevoel”, weet Ter Schure.

All-inclusive
ICE biedt schoonmaakbedrijven hier een grote kans. “We zijn er gek op: all-inclusive vakanties en all-you-can-eat restaurants. Voor een vaste prijs en zonder bijkomende kosten. Je weet waar je aan toe bent. Onze leaseauto stellen we vast op het aantal te rijden kilometers per jaar, want dan weten we precies wat de vaste kosten per kilometer zijn, alleen de brandstof komt daar nog bij, maar is in te schatten op het aantal kilometers en het type brandstof. Duidelijkheid en risicobeperking zijn voor ons dus zeer belangrijk!”, concludeert Ter Schure.

ICE full-service Rental
ICE Benelux gelooft dat het wegnemen van risico’s en het aanbieden van schoonmaakmachines voor een vaste full-service huurprijs per maand de markt verandert. “Niemand durft dit aan. Wij wel.” Ter Schure legt uit waarom: “Omdat ICE een fabrieksvestiging is, financieren wij de machines zélf, dus niet via een bank. De tarieven van banken en externe leasemaatschappijen zijn hoger dan onze eigen tarieven. Daardoor garanderen wij onze klanten dus een aantrekkelijk tarief!”

Nieuwsgierig naar uw mogelijkheden? Klik op deze link: ICE Benelux Rental