Glenn van der Burg op FMG-congres: “Beter presteren maakt mensen en organisatie gelukkiger”

Werk neemt een belangrijke plek in ons leven in. Dat vergeten we nog weleens. Hoe zorg je als leidinggevende of werkgever dat mensen het beste van zichzelf kunnen geven en daarvoor het beste terug krijgen?” Glenn van der Burg van People Power geeft het antwoord op deze vragen tijdens zijn presentatie Het bieden van Betekenisvol werk op het symposium die FMGezondheidszorg en Alpheios op donderdag 7 december organiseren. Maar Glenn verzorgt ook de workshop Hoe maak jij werk betekenisvol? “Het heet niet voor niets een workshop. Dus voor alle deelnemers één concrete actie om hun eigen werk betekenisvoller te maken en één concrete actie om hun collega’s te helpen.”

Glenn van der Burg verzorgt twee bijdragen aan het symposium Voor iedereen een droombaan. Het kan! in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft op donderdagmiddag 7 december. Met zijn bedrijf People Power zet Glenn de mens in al zijn krachten centraal. “De basisgedachte is: werken is belangrijk in ons leven. Stoppen met werken betekent bijna per definitie dat mensen zich ongelukkig gaan voelen. Je hoort er niet meer bij, je mist je sociale kader en we kunnen als mensen niet stilzitten. Doe dan ook waar je gelukkig van wordt”, roept Glenn op. De sleutel daarvoor is mensgericht organiseren. “Organisaties zijn nu ingericht als machines. Het is de kunst om organisaties te schikken naar hoe mensen in elkaar zitten.”

Talent ontwikkelen
Glenn geeft een voorbeeld uit de schoonmaakpraktijk: “Elke schoonmaker moet op een locatie dezelfde dingen kunnen volgens het functieprofiel. Maar kan iedereen wel alles? Stel dat een schoonmaker vijf dingen goed doet en drie dingen minder goed. De aandacht gaat dan uit naar datgene wat je niet goed kunt, terwijl de interessante vraag is: waarom doe je die vijf dingen al goed? Hoe kun je meer doen van datgene waar je vanzelf goed in bent. Leren is een diepe drijfveer van de mensheid. Als je ergens talent voor hebt, dan wil je daar een meester in worden. Ook al is de weg daar naartoe soms best een opgave, je doet het toch. Want je wordt er gelukkig van. Beter presteren maakt mensen en organisatie gelukkiger.”

Acties en inzichten
Daar waar Glenn tijdens zijn workshop Hoe maak jij werk betekenisvol? tot concrete actie overgaat, daar biedt zijn plenaire presentatie tijdens het FMG-symposium inzichten in de gedragspsychologie, maar ook experimenten met het publiek, filmpjes en voorbeelden uit de praktijk. “Kortom, ik zorg voor nieuwe inzichten voor de deelnemers in de zaal”, aldus Glenn.

Over het FMGezondheidszorg-symposium
Het personeelstekort in de gezondheidszorg is nijpend. Hoe kom ik aan goede en gemotiveerde medewerkers? En hoe hou ik ze binnen én blij? Dat is de rode draad van het symposium van beroepsvereniging FMGezondheidszorg op donderdagmiddag 7 december in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft. Voor iedereen een droombaan. Het kan! heet het symposium, dat FMGezondheidszorg en Alpheios samen organiseren. Met inspirerende en informerende bijdragen over zorgveranderingen en veranderingen in de zorg.

Aanmelden kan reeds via deze link op de website van FMGezondheidszorg