Full-service gemene deler ParkingYou en ICE Benelux

Exploitant van parkeerlocaties ParkingYou en ICE delen de visie op ontzorging. ICE Benelux leverde onlangs een nieuwe ICE iS-1100L veegzuigmachine af in de parkeergarage aan het Hofplein in Rotterdam, een van de parkeerlocaties van ParkingYou. Waarom Raymond Derijck, managing director van ParkingYou, voor ICE kiest, legt hij uit: “ParkingYou en ICE Benelux hebben veel overeenkomsten als het gaat om visie op ontzorging.”

“Onze bedrijven exploiteren beide een product zónder benodigde investeringen voor de opdrachtgever”, legt Raymond Derijck uit. Sales & marketing director van ICE Benelux Rob Stokkel beaamt dat: “Beide op een volledig ander vlak, maar de basis is hetzelfde.”

Gemene deler
“Tijdens ons kennismakingsgesprek in Rotterdam na demonstratie van de ICE iS1100L veegmachine bleek, dat we bedrijfsmatig veel overeenkomsten hebben, ParkingYou investeert in hoogwaardige parkeerlocaties dichtbij publiekstrekkers en exploiteert deze operationeel en commercieel, in full-service. Feitelijk doet ICE hetzelfde met haar schoonmaakmachines”, blikt Stokkel terug.

De gebruiker, in dit geval ParkingYou beschikt over schoonmaakmachines voor een vastgestelde prijs per maand. De risico’s liggen bij ICE. Derijck: “We hebben de machines in gebruik en hoeven ons geen zorgen te maken over de variabele operationele kosten, die liggen bij ICE. We weten exact wat we voor het vegen of schrobben betalen, de slimme technologie laat ons zelfs zien wat de veeg- en schrobmachines per maand produceren aan vierkante meters of draaiuren.”

Smart cleaning en Connected cleaning
Dat Raymond Derijck en Rob Stokkel het snel eens waren over de wijze waarop ParkingYou de schoonmaakmachines van ICE inzet, is dan ook te goed te begrijpen. Maar dat is niet alles, volgens Raymond is de keuze niet alleen gebaseerd op het onderscheidende Full-service Lease concept. “Op zich zijn er meerdere aanbieders die voor een vaste maandprijs een schoonmaakmachine leveren, maar ICE leverde deze als enige inclusief de slimme i-Synergy technologie. Voor ParkingYou is een schone parkeergarage écht belangrijk: de beleving van onze klant moet een ‘dikke 10’ verdienen, daar hoort ook een schone parkeerplek bij. ICE voorziet in continuïteit, de slimme technologie bewaakt de machines op afstand, zodat uitval tot een minimum wordt beperkt. Daarnaast worden er standaard twee preventieve servicebeurten per jaar gegeven. We hoeven hiervoor niets te doen. De technologie bepaalt aan de hand van draaiuren en/of afwijkende parameters welke machine service nodig heeft.

Meerwaarde en flexibiliteit
“Dat is échte meerwaarde voor een organisatie als ParkingYou. We hebben de werk- en oplaadtijden inzichtelijk en kunnen dat gebruiken voor kwaliteitsdoeleinden. De data uit de machine staan in een handige app en krijgen we via het webportaal van ICE aangeleverd. Daar hoeven we niets extra’s voor te betalen of abonnementen voor af te sluiten. Dat de ICE i-Synergy contracten flexibel zijn, is ook een mooie bijkomstigheid. We faciliteren namelijk ook tijdelijke pop-up locaties en kunnen ook voor korte periodes de schoonmaakmachines van ICE inzetten of extra capaciteit inhuren als dat nodig is.”

Over ParkingYou
ParkingYou exploiteert parkeerlocaties, permanent of tijdelijk (pop-up). We transformeren bestaande parkeerlocaties naar openbare parkeerruimtes, dichtbij publiekstrekkers. Het risico is voor ParkingYou. De locaties van ParkingYou zijn het Philips Stadion, Zwijsen in Tilburg, Hofplein Rotterdam en Alexandrium Rotterdam.