15 september 2015

FMG-voorzitter André de Reus: “Actueel thema, interessant programma, bijzondere locatie”

“Wie bepaalt bij jou de hygiëne? Het is een zeer actueel thema, dat ons congres op dinsdag 3 november draagt”, weet André de Reus, voorzitter van beroepsvereniging FMGezondheidszorg. “Het is niet alleen een alledaags en fundamenteel onderwerp, waarover we allemaal een mening hebben en waarover we heel veel denken te weten. Maar hygiëne in de gezondheidszorg heeft ook de aandacht van de overheid; er gebeurt momenteel van alles rond hygiëne. Kortom, dynamiek gegarandeerd op 3 november.”

“De sterke kracht van FMGezondheidszorg is het organiseren van inhoudelijk goede symposia met een sterk netwerkkarakter”, vertelt André de Reus. De scheidend voorzitter zwaait op 3 november af; hij kijkt terug op negen mooie jaren. “FMGezondheidszorg is een superclub.” Onder zijn bestuur intensiveerde De Reus de samenwerking met partijen, zoals FMN Zorgkring. Niet verwonderlijk dat deze specialistische tak van beroepsvereniging FMN eveneens betrokken is bij de organisatie van het congres op 3 november. “Ook met Asito werken we voor dit congres samen. Zij zullen een zeer interessant onderwerp belichten, namelijk het (ook voor de gezondheidszorg) door hen ontwikkelde schoonmaakbeheersysteem!”

Toonaangevend
Toonaangevende sprekers zullen op 3 november inhoudelijk het congres van FMGezondheidszorg vormen. Naast FMN en Asito zijn dat Diversey Care en de Inspectie voor de Gezondheidszorg. “Het zijn alle deskundigen, die het hygiënevraagstuk vanuit de praktische of technische kant zullen belichten. Wetgeving en beleid, controletools en opleiding, maar zeker en vooral de invloed van de component mens en gedrag komen aan bod. Dat ook de IGZ een presentatie wil verzorgen, daar zijn we, zeker gezien het onderwerp en actualiteit, natuurlijk heel trots op”, blikt De Reus enthousiast vooruit.

Bijzonder
Het programma én de locatie zijn bijzonder. De Reus: “We zijn te gast op de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Hoogstaande hygiëne in deze faculteit is zeker zo belangrijk als de hygiëne binnen een ziekenhuis. De faculteit Diergeneeskunde is de enige instelling in Nederland waar dierenartsen worden opgeleid. Ook werken onderzoekers samen aan vernieuwend, wetenschappelijk onderzoek. Bovendien levert de faculteit specialistische klinische zorg in het grootste academische dierenziekenhuis van Europa. “Een machtig interessante locatie”, concludeert De Reus. “Dus met genoegen kan ik na dit congres het voorzittersstokje overdragen!”

Programma
Gezien de bijzondere locatie heeft het organisatieteam van het FMGezondheidszorg-congres voorzien in een rondleiding, waarvoor een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. Dus aanmelding is gewenst. Die rondleiding start om 10.30 uur. Na de lunch vangt het congres om 12.30 uur aan, dat tot 17.30 uur duurt en wordt afgesloten met een aangeklede netwerkborrel en buffet zodat iedereen voldaan huiswaarts kan keren!

Geïnteresseerd in deelname? Uw aanmelding mailt u naar: [email protected]. Voor leden van FMGezondheidszorg en FMN is dit symposium gratis; niet-leden betalen € 85,- per persoon

Deel dit artikel

Ook interessant: