4 juni 2015

Exclusiva en Beter Schoonhouden verrichten baanbrekend houtenvloeronderhoud

Vloeren, zoveel vierkante meters ervan zijn, zoveel problemen zijn er. Vloerspecialisten, gespecialiseerde schoonmaakbedrijven en adviseurs van groothandels hebben er allen mee te maken. Zo ook totaalleverancier Exclusiva en Beter Schoonhouden. Een geoliede eiken planken vloer die niet schoon en mooi oogde. “Deze vloer ziet er niet uit”, reageerden de bezoekers aan het clubhuis van de golfclub. Exclusiva en Beter Schoonhouden ‘roken’ een uitdaging en gingen die met succes aan.

Beter Schoonhouden in Bunschoten is een professioneel schoonmaakbedrijf, gespecialiseerd in vloeronderhoud. “In de zomermaanden zetten we vele vloeren van diverse scholen in de was, zodat de vloeren er weer een jaar tegen kunnen. De nieuwe ontwikkeling is het onderhoud van houten vloeren die in de olie of wax staan. “Het is de uitdaging deze vloeren zodanig te onderhouden, dat deze niet glad zijn en een mooie glans hebben en behouden”, vertelt Wilfred Meijer, directeur-eigenaar van schoonmaakbedrijf Beter Schoonhouden.Exclusiva - vloerencase golfclub - voor behandeling

Exclusiva is ruim veertig jaar totaalleverancier van schoonmaakproducten aan de Nederlandse markt. Vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam-Noord en het tweede distributiecentrum in Zwolle bezorgt Exclusiva de producten van de Waddeneilanden tot en met Zuid-Limburg. Exclusiva heeft een uitgebreid assortiment onderhoudsproducten voor vloeronderhoud. “Deze producten leveren we graag met een gedegen advies. Veel vloeren hebben een specifieke behandeling nodig en veel producten vragen om een specifieke werkwijze”, legt Maarten den Otter, accountmanager bij Exclusiva uit. De vertegenwoordigers van Exclusiva zijn getraind om problemen te herkennen en een kundig onderhoudsadvies te geven. Den Otter vult aan: “Het advies beperkt zich niet slechts tot veel voorkomende harde vloeren zoals linoleum en PVC, maar richt zich juist ook op gevoeliger oppervlakken, zoals hout en natuursteen. Met de merken Kiehl en Tana Professional hebben wij voor elke vloer een passend product in huis.”

Vakmanschap in vloeren
Beter Schoonhouden en Exclusiva kwamen zo’n acht jaar geleden op elkaars pad. “We hebben samen een goede relatie op kunnen bouwen, gebaseerd op vertrouwen, deskundigheid en ervaring. Dat heeft ertoe geleid dat we samen al vele mooie resultaten op het gebied van vloeronderhoud hebben kunnen bereiken”, blikken Meijer en Den Otter terug.

Exclusiva - vloerencase golfclub - vergelijkingGezamenlijke uitdaging
“De vloer waarmee we met Exclusiva aan de slag zijn gegaan, is een eiken planken vloer die met olie was behandeld. De vloer ligt in een clubhuis van een golfclub in Midden-Nederland. De vloer wordt intensief gebruikt en zwaar belast, doordat de golfgasten vaak met nat schoeisel met spikes naar binnen stappen. Normaliter werd de vloer één a twee keer per jaar met olie behandeld. Het probleem deed zich echter voor dat het mooie eindresultaat van de behandeling slechts kort zichtbaar bleef. De onderhoudsolie verdampte namelijk, zakte weg in het hout en de vloer begon er weer ‘kaal’ uit te zien”, zet Den Otter uiteen.

Over het gevolg zegt Meijer: “Die ‘kale’ vloer leidde tot reacties als ‘Je maakt de vloer niet goed schoon’ of ‘Hij ziet er niet meer uit!’. Terwijl de vloer nog maar enkele weken ervoor onderhoud had gehad. Daarnaast was er het probleem met rodewijnvlekken; de vlekken drongen in het hout door. Zo ook vlekken van mayonaise en vetspetters van patat en snacks. We kregen ze niet verwijderd.”

De oplossing
De oplossing kwam met de introductie van Kiehl in het assortiment van Exclusiva: “We kregen prachtige middelen voor natuurvloeren tot onze beschikking”, blikt Den Otter terug. “We hebben samen gekeken naar de beste oplossing”, vertelt Den Otter van Exclusiva.

Den Otter beproefde dit samen met collega en specialist in vloeronderhoud Cor Qualm: “We deden een test met Eco-Refesher van Kiehl en maakten een proefstuk op de betreffende vloer in het golfclubhuis. Hiervoor namen we een gedeelte van de vloer, die intensief wordt gebruikt tijdens de clubdagen. Het resultaat was verbluffend!”

Mooier resultaat, beter beschermd
Nadat het proefstuk klaar was, reageerde de klant erg enthousiast. Maar hoe lang zou dit resultaat zo blijven? “Zelfs na drie maanden zag het proefstuk er nog steeds uit als nieuw! En nog een bijzonderheid: vettigheid van patat en mayonaise, maar ook de wijnvlekken drongen niet meer in het hout door. We konden dat deel veel gemakkelijker schoonmaken als het geoliede deel Natuurlijk was het eenmalig veel werk qua opschuren, drogen en opblokken, maar gezien het resultaat was dat het zeker waard.”

In overleg met de opdrachtgever is vervolgens de hele vloer behandeld met Eco-Refresher van Kiehl. Het resultaat: een houten vloer die met olie is behandeld, er als nieuw uitziet en beter beschermd is tegen vervuilingen. “Men is zeer tevreden over het resultaat en ook het bijwerken is gemakkelijk en zonder moeite uit te voeren”, aldus Meijer van Beter Schoonhouden.

Voorbeeld voor velen
Door het mooie resultaat geeft dit natuurlijk een boost! Als je bedenkt hoeveel houten vloeren in Nederland zijn verwerkt in openbare gebouwen, winkels en dergelijke, valt er veel winst te behalen. Exclusiva richt zich actief op bedrijven die houten vloeren leggen. Den Otter legt uit waarom: “De producten van Kiehl sluiten erg goed aan op het onderhoud van houten vloeren. Voor schoonmaakbedrijven is dat een uitgelezen kans. Kiehl heeft zelfs vloerwassen voor gelakt houten vloeren. Optimale bescherming van houten vloeren dus.”

 

Toekomst
Beter Schoonhouden is het sprekend voorbeeld van nieuwe kansen creëren en pakken: “Onze expertise was van oorsprong gericht op de linoleumvloeren en minder op houtvloeren. De uitstekende producten van Kiehl en het advies van Exclusiva stellen ons in staat ook deze vloeren de juiste aandacht te geven. Ervaringen bewijzen dat inmiddels. Zo ook de contacten met vloerenbedrijven in de houtenvloerenindustrie, die we inmiddels hebben gelegd.”

Voor meer informatie www.exclusiva.nl of bekijk het filmpje op YouTube : https://www.youtube.com/watch?v=oTsJFHRyZDE

Deel dit artikel

Ook interessant: