16 februari 2016

Excentr maakt einde aan tijdperk traditioneel vloer reinigen

Wie denkt alle voordelen in ergonomisch, effectief en efficiënt vloer reinigen al in huis te hebben, wordt uitgenodigd, nee zelfs uitgedaagd, om kennis te maken met Excentr. Deze hoogwaardige, innovatieve vloerbehandelingsmachine is van Nederlands fabricaat en niet zonder trots verzorgen de bedenkers van de machine – Niek Besuijen en Rinaldo Meeuwse – een serie kennismakingsworkshops in Nederland en België. Vloerspecialisten maken dan (gratis) kennis met dé reinigingstechniek van de toekomst. Dat ze massaal omgaan, bewijst het aantal afleveringen in de zeer korte tijd dat Excentr op de internationale markt is.

In 2014 bedachten Niek Besuijen en Rinaldo Meeuwse hun concept om met een opvallend vierkante reinigingsmachine vloeren te gaan bewerken. Reinigen, strippen, polijsten, renoveren; alles moest mogelijk en alles moest ‘kinderspel’ worden. Samen met exclusief partner Cleanfix resulteerde hun ontwikkeling in de Excentr; een hoogwaardige, innovatieve vloermachine, die niet enkel opvalt door zijn vierkante vorm en robuuste uiterlijk.

Nieuw niveau
Het concept van de Excentr laat zich in de praktijk vertalen in een manier van werken, die veel voordelen biedt en het traditionele vloer reinigen loslaat. We noemen enkele voordelen: effectief, ergonomisch, duurzaam en veelzijdig. Besuijen vat het als volgt samen: “Met de Excentr methode wordt het traditionele vloer reinigen losgelaten en wordt het reinigen, strippen, polijsten en renoveren van vloeren naar een totaal nieuw niveau gebracht.” Het geheim hierachter? De vierkante plaat van de Excentr maakt 2800 bewegingen per minuut en met een gewicht/paddruk van maximaal 120 kg is de effectiviteit ongekend hoog.

Alles mogelijk
“Alles is mogelijk met de Excentr: reinigen en diep reinigen, strippen en diep strippen, polijsten, renoveren, schuren en ‘preppen’. En de Excentr kan worden ingezet op allerlei vloeren, zoals tegelvloeren, tapijt, houten vloeren en linoleum.” Besuijen toont het allemaal tijdens de workshop, en de deelnemers – schoonmaakprofs van schoonmaakbedrijven, SW-bedrijven en uit de zorg – maken in praktijk op vloerdelen kennis met de Excentr-machine en methode. Besuijen: “Naast wat we met de Excentr kúnnen doen, moeten we weten hoe snel je kunt werken.”

Tot vier keer zo snel
De cijfers laten overduidelijk zien dat de snelheid van de Excentr vloerbehandelingsmethode heel hoog ligt. Ter vergelijk: met een eenschijfsmachine wordt zo’n 1000 m2 per uur gereinigd en voor dieptereiniging circa 500 m2 bereikt. Met de Excentr-methode liggen die vierkante meters vele malen hoger, namelijk op 2200 m2 (reinigen) en 1800 m2 (dieptereinigen). Nog één voorbeeld: topstrippen met een eenschijfsmachine 400 a 500 m2 per uur, de Excentr behaalt 1650 m2 per uur. Er is geen hogere wiskunde voor nodig om uit te rekenen dat het hier om een vier keer hoge uurprestatie gaat.

Populair
Vanuit het ontwikkelings- en productiecentrum in Goes vindt de Excentr inmiddels in diverse Europese landen haar weg. De vorig jaar op de markt gebrachte machine is in korte tijd al 300 keer over de toonbank gegaan. Dat zegt iets, of eigenlijk alles, over de voordelen en de mogelijkheden van deze mechanische vloerbehandelaar.

Meer informatie: www.excentr.com. Wilt u een demo? Mail: [email protected]

Deel dit artikel

Ook interessant: