Ewout de Lange van TomCat: “We volgen een eigen weg in innovaties”

TomCat Benelux volgt haar eigen weg in ontwikkeling van reinigingsmachines. Een weg die tegen de trend van het ontwerpen van lichtere reinigingmachines met geavanceerde technologie lijkt in te gaan. TomCat ontwikkelt zwaardere, robuuste machines, die lang meegaan en eenvoudig in gebruik zijn, met goede schoonmaakprestaties. Hiermee speelt zij in op de wens van de klant voor schoonmaken zonder zorgen. Zo ook met de innovaties die TomCat dit jaar laat zien op de Interclean Amsterdam in hal 2, stand 371.

Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf produceert reinigingsmachines van uitsluitend Amerikaanse kwaliteitscomponenten. De machines die van oudsher voornamelijk in de industriële reiniging werden ingezet, zijn hierdoor zwaarder geconstrueerd dan de trendy lichtere modellen, die via andere leveranciers in de Benelux op de markt verschijnen. De machines van TomCat Benelux worden op diverse locaties ingezet, van kantoor en magazijn tot fabriek.

Twee voordelen
De aankopers geven de voorkeur aan deze robuuste exemplaren vanwege twee belangrijke voordelen: de zware constructie garandeert een lange levensduur en de gebruikersvriendelijkheid. Keep it simpel is het motto, dus geen ingewikkelde elektronica maar handige aan-/uitknoppen, zodat iedere schoonmaker met de machine kan werken en het onderhoud beperkt blijft. Van het resultaat – een goed gereinigde vloer – wordt iedereen blij.

Vind de weg naar de innovaties op Interclean
Ewout de Lange, European Salesmanager Tomcat, laat belangstellenden graag zelf kennismaken met de TomCat reinigingsmachines: “Wilt u de constructie en de prestaties met eigen ogen zien? Kom dan naar de Interclean voor onze live-demonstraties. Vier dagen lang kunt u ‘proeven en voelen’.” Met deze innovaties  kunt u op Interclean Amsterdam – van dinsdag 15 tot en met vrijdag 18 mei – kennismaken:

Nieuw Edge -model, de Stick ISO
“In 2012 presenteerden we op de Interclean de eerste Edge-vlakplaatmachine De reacties waren overweldigend”, vervolgt Ewout de Lange. “De techniek is doorontwikkeld en nu is de tijd aangebroken om het eerste model te vervangen door een volledig vernieuwd exemplaar: de Stick ISO. De populariteit van de Edge komt door de effectieve reiniging door excentrische bewegingen met een rechthoekig oppervlak in plaats van een ronde schijf. Het reinigt het oppervlak én werkt diep in het reliëf van vloer en voegen. Daarnaast kunt u tegen de kant aanwerken. Bijna het hele programma schrobzuigmachines van Tomcat is leverbaar met het Edge systeem, tot 80cm schrobbreedte. De Stick ISO is multifunctioneel inzetbaar. Je kunt er mee schoonmaken, chemie vrij strippen, schuren, slijpen en polijsten.”

“Werken met een Edge-systeem bespaart 70% water en levert 50% besparing op in tijd en kosten. Voor het strippen van waslagen is een medewerker zelfs in 10 minuten geïnstrueerd omdat er geen uitleg over chemie nodig is en de kans daarmee gering is dat er kostbare fouten worden gemaakt. Daarnaast worden opgebouwde waslagen (randvergoring) aan de kant verwijderd en voorkomen.”

Ozonsysteem Zer03
Alle machines van TomCat kunnen worden uitgerust met een ozongenerator, waarbij ozon aan het schrobwater wordt toegevoegd vlak voordat het de grond raakt. Met ozonwater kan chemievrij worden gereinigd en kunnen ongewenste geuren worden geneutraliseerd.

Nieuwe schrobzuigmachine EX-HD
“Onze derde noviteit is het nieuwe model zitschrobmachine. Om de kwaliteiten van deze machine te leren kennen, kunt u het beste onze stand bezoeken. We vertellen u graag alle ins & outs”, besluit Ewout de Lange.

Volg de route naar stand 2.371 in hal 2
TomCat nodigt haar relaties en belangstellenden van harte uit voor een bezoek aan haar stand op de Interclean: voor live demo’s van de machines op diverse vloeren. Zodat ieder zichzelf kan overtuigen van het prettige werken, de goede schoonmaakresultaten en de betrouwbaarheid van de machines van TomCat. Voor meer informatie: www.tomcatbenelux.nl 

Gerelateerd artikel: https://schoonmaakjournaal.nl/dossiers/beleving-en-hospitality/tomcat-presenteert-3-noviteiten-op-interclean-amsterdam/