Erik-Jan Smulders (mpro5): “Bedrijven winnen tijd en geld door gebruik van mobiel beheer”

Digitalisering is een onderwerp waarover de meningen in de (schoonmaak)wereld flink verdeeld zijn. Waarom is digitalisering geschikt voor de schoonmaakbranche? Erik-Jan Smulders, business development director bij mpro5 – al ruim twintig jaar specialist in de verlening van managementsoftware – beantwoordt deze vraag en laat ons kennismaken met de voordelen van mpro software. 

“De automatisering wordt vaak als een dreiging gezien, maar door toevoeging van digitale software kan een zogeheten workflow ontstaan. Daardoor wordt de interne communicatie bij bedrijven nog accurater en efficiënter”, legt Erik-Jan Smulders uit.

Geen losse apps
Inhoudelijk betekent het creëren van een workflow, dat mpro5 digitale software naar de wensen van een bedrijf kan instellen. “We koppelen een werkplan aan de software en deze kan via een app gebruikt en ingelezen worden. Zo kunnen pandbeheerders en schoonmakers real time informatie in de app invoeren, die weer bij de gewenste collega terecht komt. Denk bij de inhoud van de software aan een cloud-database waar mobiele communicatie, rapportering en notificaties mogelijk zijn. Alles is in te voeren en na te lezen in één app. De klant en organisatie kunnen direct zien wat er gebeurt en, indien gewenst, per direct bijsturen. Veel organisaties hebben meerdere losse apps. Dat is met mpro5 niet meer nodig, alle flows kunnen op één platform.

Ten koste van?
Het gebruik van software bevordert interne communicatie en reduceert een groot deel aan papierwerk en fouten of het overschrijden van budgetten/assets. “Bedrijven winnen tijd en geld door het gebruik van mobiel beheer. En omdat je alles realtime kunt invoeren, doorspelen en bijhouden, ontstaat er een stuk overzicht en controle.” De vraag of digitaliseringssystemen de werkgelegenheid aantasten, is voor Erik-Jan niet moeilijk te beantwoorden. “Dit soort systemen zijn een helpende hand om alles beter op elkaar af te stemmen. mpro5 creëert een overzichtelijke en heldere workflow. En juist omdat bedrijven door een prettige werkwijze betere resultaten halenen kosten reduceren, blijft werkgelegenheid aanhouden en verhoog je de klant en medewerker tevredenheid.”

Over mpro5
mpro5 is gespecialiseerd in workflow management in de breedste zin van het woord, de focus ligt op het beschikbaar maken van data op welke vorm dan ook, IOT en robotica zijn natuurlijk ook speerpunten welke zullen worden geïntegreerd in het mpro5 platform, Elke organisatie heeft namelijk een platform nodig wat over alle systemen heen het overzicht kan bieden en de handjes van de medewerkers kan koppelen aan de beschikbare technieken zoals IoT. Wel zo kosten efficiënt en effectief.

mpro5 heeft het hoofdkantoor gevestigd in Engeland en kent onder meer ervaring in de logistiek, onderhoud, retail, schoonmaak, gezondheidzorg, catering en beveiligingsindustrie. Het bedrijf is operatief in Engeland, Dubai, Amerika, Australië en Nederland en is nu bezig om uit te rollen naar andere landen binnen en buiten Europa. Klanten bevinden zich wereldwijd dus we moeten wel. Middels de organisatie in Australië en United Kingdom bieden we global support aan onze relaties.