Eric ter Hart: “Origo 2 de nieuwe standaard in materiaalwagens beleeft wereldprimeur”

Van België tot Brazilië: de Origo werkwagen van Vileda Professional wordt wereldwijd ingezet. Tien jaar na de lancering van deze unieke en door vele vakmensen geprezen werkwagen is de opvolger aanstonds. “We kregen vragen uit de markt en zagen veranderingen. Daar hebben we op ingespeeld door van nul af aan een nieuwe materiaalwagen te ontwikkelen: Origo 2”, vertelt Eric ter Hart, sales manager Nederland van Vileda Professional. Duurzaamheid en digitalisering, veiligheid en veelzijdigheid; aan de vooravond van de wereldpremière op 15 mei op Interclean Amsterdam introduceert Vileda Professional de nieuwe innovatie in materiaalwagens: Origo 2.

Toekomstproof: daar waar Origo 1 in 2008 groots en feestelijk werd gelanceerd, daar is nu de lancering van Origo 2. En met trots: “We gaan ervan uit dat we met deze werkwagen weer minstens tien jaar vooruit kunnen. De Origo 1 is overigens nog steeds een fantastische en veel gebruikte en verkochte werkwagen, maar werk- en marktomstandigheden, zoals de vraag naar recycled kunststof of digitale oplossingen, veranderen. Dus is ons R&D team aan de slag gegaan. Onze collega’s van Freudenberg hebben daarbij niet de Origo 1 als basis genomen, dat zou te makkelijk zijn, maar ze zijn vanaf nul begonnen te ontwerpen en ontwikkelen. Al snel zijn er eindgebruikers uit geheel Europa bij betrokken. Met Origo 2 als resultaat”, legt Eric ter Hart uit.

Eerste e-trolley
Origo 2 laat zich vanaf volgende week dinsdag 15 mei om 10.00 uur op stand 05.307 op Interclean Amsterdam tonen. Origo 2 beleeft daar zijn primeur voor Vileda Professional wereldwijd. De scoop blijkt de werkwagen te zijn met elektrische aandrijving. Na de e-bike en e-car is nu ook de zogenaamde e-trolley geboren!

“Klopt, Origo 2 kan desgewenst met een motor worden uitgevoerd, wanneer er sprake is van zware taken of op grote trajecten als een luchthaven wordt schoongemaakt”, reageert Ter Hart. “Origo 2 is een werkwagen die zich naast hygiëne, uitstraling, duurzaamheid en digitalisering typeert door verpersoonlijking die veel verder gaat dan diverse maatvoeringen en een persoonlijk beeld op de werkwagen. Hygiëne is een veel gevraagd onderwerp. Het is bijvoorbeeld in gezondheidszorginstellingen noodzakelijk dat werkwagens nóg hygiënischer te gebruiken zijn, door een betere scheiding van compartimenten voor vuil en schoon, maar bijvoorbeeld ook doordat delen van Origo 2 los te koppelen zijn voor de schoonmaak in een toilet- of andere ruimte.”

Praktisch in praktijk
De Origo 2 laat zich kenmerken door praktische toepassingen én door de praktische inrichting. Ter Hart noemt er vier: “De deksels zijn gemakkelijk te openen, te sluiten en met een sleutel afsluitbaar. Typerend zijn de flexibele en praktische indelingsmogelijkheden: alles past overal. Voor de ontwikkeling van Origo 2 hebben we de link gelegd met de digitale introductie in de schoonmaak. Door de toenemende trend naar gebruik van digitale workforce managementsystemen is het belangrijk dat een tablet veilig en zichtbaar op de werkwagen kan worden bevestigd.”

Als vierde noemt Ter Hart de opbouw van de werkwagen: “De Origo 2 is in diverse uitvoeringen beschikbaar, gericht op de schoonmaakbehoeften. Maar elke Origo 2 is voorzien van een verticale innovatieve plaatsing van frames en stelen. Uit de praktijk blijkt dat gebruikers deurposten kunnen beschadigen als een frame eruit steekt. Zo ook was het geval met bumpers: Origo 2 is voorzien van geïntegreerde soft-bumpers, die geen schade of zwarte strepen veroorzaken.”

Ontmoet, beleef en ervaar
Ter Hart: “Origo 2 is niet alleen een transportmiddel, het is de basis van een schoonmaakconcept. Alle kleine aanpassingen brengen een grote verandering met zich mee. Natuurlijk, Origo 1 is en blijft een fantastische werkwagen, maar gebruikers van Origo 1 zullen lonken naar Origo 2.”

Op 15 mei beleeft de Origo 2 haar wereldprimeur, vanaf september is de werkwagen leverbaar. Kom kennismaken en sla je slag in de Experience it yourself zone op de Vileda-stand 05.307 op Interclean Amsterdam. Nieuwsgierig naar de eerste details? Check de speciale Origo 2-website.

Vileda Professional ontwikkelt innovatieve oplossingen die de professionele schoonmaak verbeteren.