1 september 2015

Eerste open dag Collé Rental & Sales: imposant

Met zo’n 300 relaties en 900 personeels- en familieleden kijkt Collé Rental & Sales terug op twee zeer geslaagde open dagen. De eerste die de medewerkers uit Sittard organiseerden. Opvallend feit, want het bedrijf bestaat al meer honderd jaar en er is heel veel te bekijken en bewonderen bij de specialist in verhuur, verkoop en services van machines vooronder meer bouw, industrie, reiniging en intern transport. 

De deur van het hoofdkantoor van Collé Rental & Sales aan de Nusterweg in Sittard was sierlijk voorzien van een boog van blauwe, gele en witte ballonnen. Het symboliseerde een warm welkom op 28 en 29 augustus voor alle gasten, klanten, potentiële relaties, collega’s en familieleden. Op het buitenterrein en in de hallen van Collé – die in Sittard zo’n 70.000 m2 tellen – bood het Collé-team een rondleiding aan en kon men kennis worden gemaakt met de nieuwe dienstverleningen, herontwikkelde locaties en natuurlijk diverse hoogtepunten op het gebied van machines.

Van toen naar nu
Matthias Collé richtte eind jaren 1800 zijn bedrijf op. Oorspronkelijk deed Collé in landbouwmechanisatie; in de jaren negentig van de vorige eeuw zocht en vond men met succes een verbreding van machines en diensten. Inmiddels beschikt over meer dan 5000 professionele verhuurmachines en mag Collé zich dé specialist bij uitstek in verhuur, verkoop en service van machines voor bouw, industrie, grondverzet, reiniging, intern transport, tuin & park en evenementen noemen. Er werken zo’n 350 medewerkers op de twaalf filialen in Sittard, Utrecht, Eemshaven, Groningen, Berlijn, Hamburg, Bremen, Osnabrück, Philippsburg, Leer, Bielefeld en België. Men werkt met een aantal vaste producenten samen, waaronder Genie, Manitou, Palfinger en Magni.

Nog een paar cijfers
Ook imposant. Collé Rental & Sales realiseerde in 2014 een omzet van € 100.000.000, onderverdeeld in 50% verhuur en 50% verkoop. Er maken zo’n 2750 zelfaangedreven hoogwerkers, zoals telescoop, schaar en knik) van het machinepark uit. Daarnaast zijn er 100 autohoogwerkers, 300 verreikers, 175 roterende verreikers en heeft Collé 45 eigen vrachtwagens dagelijks op de weg, met dubbele bezetting.

Frans Collé is de huidige directeur-grootaandeelhouder (DGA) en de vierde generatie, die het bedrijf leidt. Hij en zijn vader Frans, die nog altijd in het bedrijf actief is, sloegen eind negentiger jaren een brede weg in en zagen sindsdien het aantal medewerkers groeien van 28 naar zo’n 350 nu.

Interessant
Voor de schoonmaakbranche biedt Collé een modern en goed onderhouden verhuurassortiment met hoogwerkers & Steigers (onder andere schaarhoogwerkers & telescoophoogwerkers), heftrucks ( industrieel en voor ruwterrein), verreikers (starre verreikers, roterende verreikers en landbouwverreikers) en reinigingsmachines (hogedrukreinigers, schrobmachines, veeg-zuigmachines).

Nader kennis met Collé? Bezoek de website www.colle.eu.

Gerelateerde artikelen:
Exposant Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs Collé brengt u naar grote hoogte
Niklaas Larens van Glazenwasserij van Elten wint IPAF-opleiding van Collé

Deel dit artikel

Ook interessant: