Voorzitter FMG symposium Carel Wielinga (ISS): “Boeiend en verrassend”

schoonmaakjournaal-carel-wielinga-iss-2“De congressen van FMGezondheidszorg zijn altijd boeiend en vaak verrassend, waardoor je kwaliteit en goede sfeer goed kunt combineren.” Aan het woord is Carel Wielinga, concept consultant bij ISS Facility Services en dagvoorzitter van het aanstaande najaarscongres van FMGezondheidszorg op donderdag 10 november in Heeze. Bevlogen & verbonden is het thema. Wielinga: “Er is behoefte aan verbinding en de ontwikkelingen gaan snel; hoe blijven we dan betrokken en raken we elkaar niet kwijt?”

“We willen onze klanten excellent bedienen en daarvoor moeten leidinggevenden voortdurend bijsturen. Processen én mensen. Steeds meer veranderingen en steeds sneller achter elkaar. Hoe blijven we verbonden? En bevlogen?”, aldus luidt de uitnodiging. Op donderdag 10 november vormt Kempenhaeghe, expertisecentrum voor epilepsie en slaap- en waakstoornissen in Heeze, het toneel voor het boeiende symposium van FMGezondheidszorg: Bevlogen & Verbonden.

Inspiratie en informatie
Carel Wielinga, concept consultant bij ISS Facility Services, neemt het dagvoorzitterschap  zich op zich. Eveline Jansen (Evelutie en Masters in Lean), Kees Stroomer (algemeen directeur van ISS Facility Services), Jan Kuipers (algemeen directeur van FranklinCovey) en Hans Boom (dirigent) zorgen voor heel veel inspiratie en informatie. En voor heel veel bevlogenheid en verbinding.

In zijn dagelijkse functie voor ISS houdt Wielinga zich bezig met conceptontwikkeling, sociale en technische innovatie, verandermanagement en verbetering in bedrijfsvoering in Cure & Care. Wielinga ziet daarin veel kansen voor gezondheid, wonen en welzijn. “Een van de ontwikkelingen waarmee ik me bezig houd, is nanocoating. Vanuit mijn rol kijk ik dan niet naar wat het product kan, maar wat nanocoating kan betekenen voor ISS en vooral voor de klant. Als je bedenkt dat je niet meer schoon hoeft te maken als je bepaalde producten gebruikt, dan is dat een heel andere insteek dan op een andere manier sneller schoonmaken.”

Kennispartner
Facilitair dienstverlener ISS is als mede-organisator en kennispartner nauw betrokken bij de invulling van het najaarssymposium van FMGezondheidszorg. De keuze voor Wielinga als dagvoorzitter lijkt bovendien een logische: “In het verleden heb ik vaker congressen georganiseerd, zoals zorgcongressen en de GGZ Well Being Award.”

Actualiteit
Over de keuze van het thema en invulling van het programma zegt Wielinga: “Waar hebben we het vandaag de dag over? Wat zijn actuele thema’s in de gezondheidszorg? Waar heeft een FM’er interesse in? We hadden diverse onderwerpen en hebben naar samenhang gezocht. Bevlogen en verbonden bleken de kernwoorden.”

“Want”, vervolgt de dagvoorzitter, “er is behoefte aan verbinding. Het is allemaal al ingewikkeld genoeg. De wereld en het werkveld veranderen snel. Je moet zorgen dat je elkaar niet kwijt raakt. En je moet je vooral ook afvragen: waarom en voor wie doe je het eigenlijk? Handel je in het belang van de klant, patiënt en bewoner? Als je die gedachte aan je medewerker(s) mee kunt geven, dan kunnen ze zelf bedenken wat juist is om te doen. De aanpak is daarbij belangrijk, want hoe vraag je nu wat iemand wil? En daar kun je dan de verbinding maken. Als je echt iets voor de klant doet, dan ben je verbonden.”

Aanmelden en inschrijven
Het najaarssymposium Bevlogen & Verbonden wordt op donderdag 10 november gehouden bij Kempenhaeghe, Sterkselseweg 65 in Heeze. Het programma voorziet in een ontvangst met lunch om 12.30 uur, een programma met vier sprekers onder leiding van dagvoorzitter Carel Wielinga, en een netwerkborrel met buffet. Deelname aan dit symposium is voor leden en bedrijfsleden gratis; niet-leden betalen € 85,-. Aanmelden kan via het verenigingsbureau van FMGezondheidszorg, info@fmgezondheidszorg.nl .

 

 

 

×