Cochèl ter Schure (ICE) over I-Synergy: “Smart cleaning dankzij technologie en app”

Cochel ter Schure - ICESchoonmaakbedrijven huren met I-Synergy van ICE voor een vast bedrag per maand een gegarandeerd werkende schrobzuigmachine of veegzuigmachine. Cochel ter Schure, managing director van ICE Benelux: “Dit voorkomt een dure investering die je nog maar moet zien terug te verdienen.” I-Synergy biedt alles ineen: levering, onderhoud, werking van de batterij, inzicht in gebruik door slimme technologie en managementinformatie.

Totaalverhuurconcept
ICE Rental is een totaalverhuurconcept voor schrobzuigmachines en veegzuigmachines. Je koopt geen machine, maar je betaalt elke maand voor het gebruik van een werkende machine voor een bepaalde periode. Dit vereenvoudigt calculeren bij aanbestedingen want er zijn geen verborgen (service)kosten meer. ICE Benelux onderhoudt de machine, voert reparaties uit en zorgt voor vervanging als dat nodig is.

Cochel ter Schure, managing director: “Ook voorrijkosten, arbeidsloon of kosten van te vervangen onderdelen (zelfs nieuwe batterijen) zitten bij het maandbedrag in.” Aan het einde van de huurperiode van 12, 24 of 36 maanden is er de mogelijkheid om een machine over te nemen of het contract te verlengen en een nieuwe machine te gaan gebruiken.

I-Synergy: technologie en app
Een aantal machines uit het aanbod van ICE heeft I-Synergy-technologie. Deze technologie registreert de gebruiker; meet de werkduur, laadtijd en hoeveel vierkante meter er is gereinigd; en ‘bewaakt’ het functioneren van alle belangrijke componenten.

Software in combinatie met een app geeft inzicht in de gegevens. Ter Schure: “De software leest gegevens uit en categoriseert deze. De informatie is in te zien via de app, maar sommige klanten krijgen het liever in hapklare brokken gepresenteerd. Dan sturen we de analyse via de mail. Inzicht in het aantal geschrobde vierkante meters, geldt voor een schoonmaakbedrijf als bewijslast aan zijn opdrachtgever. Omgekeerd biedt deze informatie de opdrachtgever de mogelijkheid om het werk van het schoonmaakbedrijf te controleren en inzichtelijk te houden.”

Lithium-ion batterij
Belangrijk onderdeel van de machines is de batterij. Ter Schure. “In plaats van standaard batterijen, werken wij met lithium-ion batterijen. Deze gaan zeven tot acht jaar mee; in tegenstelling tot veel andere batterijen die maar 1,5 jaar meegaan.”

Contracten
ICE verhuurt ook machines voor één of twee maanden en zelfs voor een dag. Ter Schure: “In de schoonmaakbranche is vaak sprake van kortlopende contracten. Deze hebben als gevolg dat een machine dan ook in korte tijd terugverdiend moet worden. Deze huurconstructie voorkomt dit. Bij een contract van 36 maanden is er al een schrobzuigmachine inclusief full service voor € 199 per maand.”

Continuïteit
Intelligente machines en een totaal-verhuurconcept; waarom is dat een goede combinatie? Ter Schure: “De klant koopt continuïteit. Een klant wil geen gezeur, machines moeten gewoon werken. Dankzij de I-Synergy-techniek signaleren wij een storing al in een vroeg stadium en gaan we proactief te werk.”  Ook het kunnen lokaliseren van machines kan volgens Ter Schure voor schoonmaakbedrijven van toegevoegde waarde zijn: “Grote schoonmaakbedrijven weten vaak niet eens waar hun machines zich bevinden.”

Toekomst
Slimme technologie biedt voor de toekomst ongekende mogelijkheden. Ter Schure: “Er komt een moment dat de machine meet hoe schoon een vloer is. Ik verwacht ook inzicht te krijgen in welke mankementen zich wanneer voor doen. Deze kunnen wij voor zijn. En als we weten wat een machine nodig heeft aan reinigingsmiddel en vloerpads, kunnen wij deze in abonnementsvorm aanbieden.”

GRATIS uitproberen?
Gratis kennismaken met i-Synergy? Dat kan omdat ICE Benelux een i-synergy machine beschikbaar kan stellen voor test. Vraag een test aan via het contactformulier: http://www.icebenelux.nl/contact-ice-benelux-nl/

×