9 oktober 2015

Charles Vinke (Asito) over FMG congres: “Hygiëne heeft vele invalshoeken”

Wat moeten we? Wat kunnen we? Wat willen we? Wat doen we aan hygiëne in de gezondheidszorg? Voor de hand liggende én prangende vragen waarop op dinsdag 3 november een antwoord wordt gezocht tijdens het congres van FMGezondheidszorg Wie bepaalt bij u de hygiëne? Asito is als ‘uitvoerder van hygiëne’, samen met beroepsvereniging Facility Management Nederland, betrokken bij de organisatie van dit congres: “We willen verbinding blijven maken met de professionals uit de markt”, aldus Charles Vinke, algemeen directeur van Asito.

Het belooft op 3 november een dynamisch congres te worden, want uit verschillende invalshoeken komen tijdens de congresmiddag van FMGezondheidszorg in de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Utrecht inspirerende experts aan het woord over wetgeving en beleid, controletools en opleiding, maar zeker en vooral komt de invloed van de component mens en gedrag aan de orde. 

Hygiëne beheersen
Voor inspiratie en antwoorden op hygiënevraagstukken rond mens en gedrag staan Charles Vinke van Asito en Bernard Drion, partner van Hospitality Group borg. Vinke blikt vooruit: “In een gecombineerde presentatie zullen we hygiëne breder en concreet presenteren. De resultaatgerichtheid van hygiëne is een kwestie van bedenken, doen, meten en uitvoeren. Als mede-organisator wil Asito verbinding maken en blijven houden met professionals uit de markt. Het is onze dagelijkse core business om met hygiëne bezig te zijn. Om hygiëne te beheersen. Naast techniek vereist dat randvoorwaarden, want de patiënt en bezoeker aan het ziekenhuis of zorginstelling moet je een gevoel van welkom geven.”

Waardevolle uitwisseling
Het congres van FMGezondheidszorg ziet Vinke als een waardevolle uitwisseling van kennis en ervaring. “Je gaat met elkaar in gesprek over hygiëne. Een onderwerp, waarover je weet of waarover je veel denkt te weten. Hygiëne kent vele invalshoeken en concrete lijnen, waarmee we dagelijks van doen hebben.” Kortom, interessant!

Voor aanmelding, stuurt u een mail naar: [email protected].
Voor leden van FMGezondheidszorg en FMN is dit symposium gratis; niet-leden betalen € 85,- per persoon.

 

 

 

Deel dit artikel

Ook interessant: