Camping de Zandhegge: “Hygiënisch toilet van groot belang”

Ardoer Camping de Zandhegge is een kleinere, overzichtelijke en gemoedelijke camping die persoonlijke aandacht en vooral kwaliteit hoog in het vaandel heeft. Lilian van Selm, eigenaresse van Ardoer Camping de Zandhegge: “Vooral de kwaliteit en de hygiëne van de sanitaire voorzieningen vinden wij erg belangrijk. Ook proberen we op het gebied van hygiëne en sanitair mee te gaan met de huidige wensen die campinggasten aan een sanitair gebouw stellen. Wij proberen up-to-date de wensen in kaart te brengen met enquêtes en beoordelingen via bijvoorbeeld social media. Het sterkste wapen om wensen in kaart te brengen is echter nog altijd het persoonlijk contact in de sanitairgebouwen, bij de receptie en op het terrein met onze gasten. Dit om zo te kunnen inventariseren op welke fronten wij eventueel nog meer aan de wensen kunnen voldoen”.

Schoonmaakjournaal - Vendor - Ziggo waardebon

Lilian van Selm licht enthousiast toe: “We hebben destijds voor Vendor als partner voor verfrissende oplossingen voor de toiletruimte gekozen omdat Vendor een totaaloplossing op sanitair gebied biedt. Hierdoor kan één leverancier het volledige plaatje invullen. Dit is voor ons als klant interessant aangezien je dan alles van hetzelfde merk ontvangt en door dezelfde monteur geplaatst wordt. Ook vinden we dat Vendor producten een mooie uitstraling hebben en ‘hufter’bestendig zijn. Robuust dus. Daarnaast heeft Vendor een raamcontract met Xandrion waardoor Vendor en afspraken met Ardoer voor ons ook een financieel aantrekkelijke leverancier bleek te zijn.”

Handdroging
Lilian van Selm vertelt: “In onze horecagedeeltes hebben we papieren handdoekjes, omdat ik het zelf een fijner systeem vind dan luchtdrogers. Het droogt sneller en beter, maakt geen lawaai en het is een hygiënische oplossing. Tevens kunnen de papieren handdoekjes direct door onze gasten gebruikt worden om de wastafel weer schoon achter te laten. In het sanitairgebouw hebben we overigens 13 jaar geleden wel gekozen voor een luchthanddroger, omdat we huiverig waren dat kinderen met het papier gingen kliederen.”

Belang hygiënisch toilet
De Zandhegge hecht een zeer groot belang aan een hygiënisch toilet voor hun camping. Van Selm: “Vrijwel alle gasten die de camping komen bekijken, kijken als eerste in het sanitairgebouw. Als dat goed is, kijken ze verder. Gasten hechten waarde aan een schoon toilet.”

Complimenten
Van Selm vervolgt: “We krijgen regelmatig de vraag of ons sanitairgebouw er pas sinds een paar jaar staat. Wanneer wij vervolgens mededelen dat dit gebouw reeds in 2003 is geplaatst, zien wij veel verbaasde blikken en ontvangen wij complimenten. Veel senioren maar ook ouders met kinderen zijn vaak erg complimenteus over de netheid en hygiëne van het gebouw, maar ook grotendeels over de geboden mogelijkheden voor toilethygiëne. Onze laatste toevoegingen van toiletbrilreiniging en nieuwe zeeppompen worden ook zeer positief ontvangen en onderstrepen daarmee het belang van toilethygiëne voor campinggasten.”

Rapportcijfer 9,3
Van Selm: “Allereerst zijn wij natuurlijk vereerd dat onze gasten ons op Zoover beoordelen met een 9,3 voor ‘staat van het sanitair’. Wij krijgen ook persoonlijk erg veel complimenten over het schone sanitair. Dit is erg leuk om te horen en een goede motivator voor ons personeel. Uiteraard komt dit onder andere door hard werken en goede materialen, maar uiteraard ook door onze gasten zelf. Drie keer per dag wordt er een ronde door onze sanitairgebouwen gemaakt voor de schoonmaak.

Premium

De kracht van klein: Total Cleaning Products en ABC Products ontwikkelen unieke all-in-one hygiënezuil

“De mondiale vraag naar desinfectiezuilen explodeerde door het coronavirus, maar de uitdaging ook: veel...