9 maart 2013

Burgman Supply: “Samen sterk voor een hygiënische omgeving”

Al 22 jaar timmeren ze hard aan de weg, echtpaar Burgman. Dat heeft geresulteerd in een bedrijf met dertig medewerkers, waarvan de helft in de verkoop buitendienst actief is. “We moeten het hebben van de voetjes op de weg”, stelt directeur-eigenaar Ad Burgman. “Onze service is onze kracht”, vult zijn echtgenote en mede-directeur-eigenaar Marie-Lène Burgman aan.

“Toen de eerste pallet met Bay West-toiletpapier hier binnenkwam, dacht ik: ‘wat moet ik hiermee’. Het was zo veel. Nu zetten we ruim 12.000 dispensers per jaar weg en staan er altijd vele pallets met diverse soorten papier – de voorraad voor slechts een paar dagen – in ons magazijn van 1000 m2”, vergelijkt Ad Burgman (op de foto rechts, red.). Begin jaren negentig bezocht de directeur-eigenaar van Burgman Supply uit Almere de internationale schoonmaakvakbeurs Interclean in Chicago: “Daar zag ik het unieke dispensersysteem van Bay West. Via een importeur in Engeland kon ik het systeem exclusief naar Nederland halen, en nog altijd zijn we exclusief importeur van Bay West. Het was voor ons de basis van ons bedrijf en dat is nog steeds het geval. Al doen we nu veel meer dan toiletdispensers.”

Klanten
Een dispenser voor hotelbadkamers met een ‘refill’ voor drie verzorgingsproducten – doucheschuim, shampoo en crèmespoeling – is zo’n product. “We hebben een jaar geleden Holiday Inn Express Hotels als nieuwe klant mogen verwelkomen. Holiday Inn Express is onderdeel van Holiday Inn en is een nieuw hotelconcept. Lege kantoren worden tot hotelkamers omgebouwd en ingericht, en Holiday Inn Express Hotels zijn altijd dichtbij een metro- of treinstation gevestigd. Onze dispensers hangen nu in alle hotelbadkamers van de Holiday Inn Express in Nederland.”

Supermarktketen Hoogvliet is ook recent aan de imposante klantenlijst van Burgman Supply toegevoegd: “We hebben 63 winkels ingericht met onze Bay West-toiletdispensers en baby-verschoontafels”, haakt Marie-Lène Burgman aan (in het midden op de foto, red.). “Maar we hebben ook vele van onze eerste klanten nog, zoals onze allereerste: Nick Vollebregt’s Jazz-Eetcafé in Laren. Daar zijn we echt trots op.”

Totaalleverancier
Burgman Supply is importeur van het Bay West-dispensersysteem, maar is ook totaalleverancier van reinigingsmiddelen, vloerreiniging- en onderhoudsmachines, borstelwerk, hulp- en glasbewassingsmaterialen, en inloopmatten. “Ons bedrijf is onder te verdelen in vier takken: sanitair, machines, reiniging- en verbruiksmiddelen. Maar we verkopen vooral heel veel papier. Papier met milieu- en kostenbesparende voordelen voor onze klanten. En daar waar we voor papier komen, zie je ook dat er reiniging nodig is. Dus komen de middelen er vanzelf achteraan.” Over papier zegt Ad Burgman: “Ons papier komt uit Amerika en papier is daar een ‘hot item’. Het moet duurzaam zijn. Dus is het papier in onze dispensers het gecertificeerde en duurzame Wausau Paper, met alle mondiale keuringen die daarbij horen. Al ons EcoSoft-toiletpapier wordt gemaakt van 100% gerecycled materiaal, gecertificeerd met het European Ecolabel en de Amerikaanse equivalent Green Seal Voor een aantal handdoekrollen wordt om andere kwaliteitseisen gebruikgemaakt van nieuwe papierpulp. Om deze nieuwe papierpulp te verkrijgen, rooit Wausau Paper bomen van eigen boomplantages. Zij planten drie nieuwe bomen voor elke boom die gekapt wordt voor de fabricage van papier.”

Voorkeur voor papier
Terloops in ons gesprek onderbouwt Burgman zijn duidelijke voorkeur voor papier voor het handen drogen: “Bij een katoenen handdoekrol heb je kans op kruisbesmetting, doordat je voorganger de handdoek al heeft aangeraak. Het VSR-rapport uit 2010 bevestigt dit. Uit hygiënisch oogpunt moet je een handdoelrol een keer doortrekken. Dan trek je nog twee keer de handdoekrol door om je handen goed te kunnen drogen en verspil je dus veel lengte van de rol. Daarnaast, een katoenen handdoekrol bevat 40 meter handdoek, terwijl onze papieren systemen 192 meter, dus bijna vijf keer zo veel meters, bevatten. Bovendien bestaat de mogelijkheid de lengte van de papieren handdoek die je gebruikt in te stellen en kan de handdoekautomaat worden bijgevuld voordat hij leeg is. Daarnaast, de batterijen van onze ‘touch free’ Bay West-handdoekdispenser leveren voldoende stroom voor 45.000 handdrogingen. Kortom, toiletgebruikers grijpen nooit mis.”

Gedegen prospectie
De roots van de grondlegger van het bedrijf liggen in de reinigingsmiddelen en bij een dienstverlener in toilethygiëne. “Het vak verkopen vond ik leuk. En dat vind ik nog steeds”, vertelt Burgman. “We zijn geen prijsvechters en we geven onze verkoop vorm door gedegen prospecteren en service. Daar geloof ik nog steeds in.” Het bedrijf groeit gestaag en dus ook het verkoopteam. Om de groeiende groep accountmanagers aan te sturen, is eind vorig jaar Henk van Harten (links op de foto, red.) als salesmanager aangesteld. “We werken met twaalf account managers en hebben momenteel twee vacatures: in Limburg en regio Amsterdam. Het betreffen allemaal uitbreidingen”, legt Van Harten uit.

Marie-Lène Burgman vult aan: “We vinden het belangrijk dat onze accountmanagers in hun eigen rayon wonen. Zodoende hebben ze de meeste feeling met die regio. Iedereen in de buitendienst heeft een buddy – een binnendienstmedewerker op ons kantoor die de accountmanager ondersteunt. De Teleserviceafdeling onderhoudt telefonisch contact met onze klanten en verleent samen met het binnendienstteam service. We vinden het belangrijk dat onze relaties worden ontzorgd. Kwaliteit waarborgen we ook door de montage en service van dispensers in eigen beheer uit te voeren, door ons TD-team. Kortom, samen sterk voor een hygiënische omgeving.”

Geoliede organisatie
“Bij Burgman Supply is alles aanwezig: een goed verkoopteam, enthousiast binnendienstteam, een Teleserviceafdeling, een collega die de website restylet en onderhoudt, maar we beschikken bijvoorbeeld ook over een uitstekend automatiseringssysteem en een magazijn met collega’s die ervoor zorgen dat de juiste producten voor onze klanten worden beladen”, vat Van Harten samen. Voor de geoliede organisatie blijven de Bay West-dispensers het belangrijkste ‘kindje’: “Het blijft een innovatief, duurzaam en economisch dispensersysteem, dat alleen wij aan kunnen vullen dankzij de unieke toiletpapier-, handdoek- en zeepautomaten.” Dat het hart al jarenlang uitgaat naar sanitair en Bay West, mag de opmerking van Marie-Lène Burgman onderstrepen: “Ik zeg altijd: ‘Waar een lamp hangt, kunnen wij ook hangen’.”

Verder kennismaken met Burgman Supply? Bezoek de vernieuwde website:
www.burgman-supply.nl

Deel dit artikel

Ook interessant: