13 oktober 2015

Best practice EdgeFix XL van Cleanfix: vierkante vloeroplossing voor SMB Willems

Probleemvloeren: is het dagelijkse kost? Het komt ieder geval regelmatig voor. Het serviceteam van SMB Willems liep tegen zo’n probleemvloer aan: te veel oude waslagen die niet konden worden verwijderd. Toch vond men een effectieve en efficiënte oplossing met de inzet van de EdgeFix XL eenschijfsmachine van Cleanfix. Eddy Derksen, servicemanager bij SMB Willems, vertelt over de vierkante vloeroplossing waarmee de case met de probleemvloer met glans slaagde.

Schoonmaakbedrijf Willems (kortweg: SMB Willems) uit Arnhem is dagelijks met 400 medewerkers aan de slag. Al 40 jaar. Met name in de provincies Gelderland, Overijssel, Noord-Brabant en Utrecht zet de schoonmaakspecialist zich in. Het betrokken, professionele en flexibele karakter van SMB Willems blijkt ook uit de case van servicemanager Eddy Derksen. Samen met zijn collega’s werkte hij recent op een object met de EdgeFix XL van Cleanfix: een eenschijfmachine die werkt volgens de excentrische methode. Dit wil zeggen dat de pad  2800 kleine rondjes van 7 mm per minuut  maakt.

Veel gewicht, veel kracht
“We hebben de EdgeFix XL aangeschaft, omdat we bij een klant een probleemvloer hadden. Een vloer met heel veel oude waslagen, die we met een conventionele eenschijfsmachine niet verwijderd kregen”, vertelt Derksen. Als oplossing stelde Cleanfix de EdgeFix XL voor. “We hadden een machine met veel gewicht nodig en de EdgeFix Xl is goed te verzwaren. Daarnaast maakt de machine zeer effectief schoon door de excentrische bewegingen”, zo ondervond Derksen. De servicemanager van SMB Willems is dik tevreden over het resultaat: “Na inzet van de EdgeFix Xl ziet de vloer er nu weer als nieuw uit.”

Meer mogelijkheden
Dit succes ruikt naar meer; EdgeFix XL biedt die mogelijkheden voor andere schoonmaakactiviteiten, zoals het schuren van houten vloeren. “Daarvoor hebben we de EdgeFix XL nog niet ingezet, maar we gaan deze mogelijkheden in de nabije toekomst zeker ontdekken”, blikt Derksen vooruit.

Naast de machine leverde exclusief dealer Cleanfix een Expertkit met diverse soorten pads mee. Daarmee kunnen andere, specialistische schoonmaakklussen gerealiseerd worden. Derksen ziet ten opzichte van een normale eenschijfsmachine vele voordelen. “Gezien de werkwijze en de ergonomische werkhouding is de EdgeFix XL door iedereen eenvoudig te hanteren, ongeacht veel/weinig ervaring met vloeronderhoud met behulp van eenschijfsmachines en ongeacht of dat je man of vrouw bent.”

Hoekjes en randen
Door de langwerpige onderplaat van de machine kan er perfect langs de randen en plinten én in de hoeken gewerkt worden. “Men hoeft dit niet meer met de hand na te bewerken. En dat scheelt veel tijd en ergonomische belasting”, benadrukt Derksen. Hij vervolgt: “Doordat er met de EdgeFix XL in banen wordt gewerkt en er geen zijwaartse beweging met de machine wordt gemaakt, behoren beschadigingen aan plinten en muren tot het verleden.” Bovendien ligt de EdgeFix XL veel vaster en stabieler op de vloer. Tot slot is deze eenschijfsmachine gemakkelijk te verzwaren met gewichten; het gewicht kan variëren van 45 tot 140 kg.

Over EdgeFix XL
De EdgeFix van Cleanfix Benelux is een machine die met kracht randen, hoeken, trappen, onder kasten en in kleine ruimten reinigt. De vorm en het formaat van de Edgefix verraadt dit al: vierkant. De Edgefix  XL kenmerkt zich door zo’n 2800 rondjes van 7 mm per minuut en een vermogen van 1100 Watt. Het is een effectieve machine met  een afmeting van 55 x 35 cm , een gewicht van 45-140 kg en een kabellengte van 25 meter. De EdgeFix XL is perfect inzetbaar  (vaak zonder toevoeging van reinigingsmiddelen) voor reinigen, strippen, polijsten, schuren en verwijderen van verf, coatings, lijmresten etc.

Meer weten?
Bekijk het filmpje via deze link.
Wilt u in praktijk kennismaken met de EdgeFix XL? Vraag een demo aan via [email protected] of bezoek de gratis Cleanfix Demodag op donderdagmiddag 5 november.

Deel dit artikel

Ook interessant: