3 juni 2014

90-jarige Miele: echte prof in wasverzorging

In 1924 begon Miele met het produceren van professionele machines voor wasserijen. Dit was de start van een ongekend succesvolle samenwerking met de zakelijke markt. Dankzij de vele innovaties en op maat afgestemde programma’s produceert Miele Professional apparaten voor tal van zakelijke branches, waaronder hotels, brandweerkazernes, zorgcentra, ambachtelijke bedrijven, ziekenhuizen, wellness en sportverenigingen. De innovaties van de 21e eeuw blijven trouw aan de tradities van de allereerste apparaten: het verzorgen van perfect gereinigd wasgoed tegen zo laag mogelijk water- en energieverbruik. Maak kennis met 90 jaar professionele wasverzorging.

1924-1980
De eerste wasmachine voor professioneel gebruik was voorzien van een trommel gemaakt van koperplaat. De naar buiten gedrukte perforaties stonden garant voor een behoedzame wasverzorging. Het eerste model kon acht kilogram droog wasgoed wassen. Al snel daarna produceerde Miele Professional wasmachines met die 30 kilogram wasgoed konden wassen.

Eind jaren veertig introduceerde Miele een elastische scheidingswand voor trommelwasmachines. Daardoor konden diverse soorten wasgoed tegelijkertijd behoedzaam worden gewassen, waaronder gordijnen, vitrages, kanten onderleggers en andere delicate weefsels.

Jarenlang heeft Miele gewerkt aan het bedieningsgemak voor alle medewerkers. De oplossing werd in 1963 geboden, namelijk de eenknopsbediening waarmee het gewenste wasprogramma met één druk op de knop kon worden geselecteerd. Ook nieuw: een wasautomaat en centrifuge ineen met een capaciteit van 66 kg droog wasgoed.  Miele Professional Mopstar wasmachine

Voor de kleine zakelijke markt werd in 1977 de serie Kleine Geweldenaars  geïntroduceerd. Deze was- en droogautomaten hebben tot vandaag de dag hetzelfde formaat als huishoudelijke apparaten, maar zijn sneller, robuuster en gebouwd voor meer arbeidsuren. Kleine Geweldenaars zijn geschikt voor bijvoorbeeld pensions, kleine hotels, kapsalons of bakkerijen.

1981-2014
In de jaren tachtig ontwikkelde Miele machines met speciale wasprogramma’s, zoals programma’s voor mops en vloerpads voor de schoonmaakbranche tot en met de behandeling van matrasbodems en donzen artikelen. Eind jaren tachtig kwam er een centrifugerende wasautomaat met reine en onreine zijde op de markt, die speciale desinfectiewas reinigt in overeenstemming met de strenge veiligheidsvoorschriften voor wasserijen. Daarmee werd Miele Professional ook belangrijk voor ziekenhuizen, zorgcentra en verpleeghuizen. De gescheiden vulopeningen voor het vullen en uitnemen van het wasgoed zijn in een hoek van 90Ëš geplaatst.

Revolutionair was in 1991 de introductie van WetCare. In samenwerking met het Wiesbadense bedrijf Kreussler, specialist in chemische textielreiniging, wordt dit stomerijprocedé in de markt gezet. Vanaf nu kan ook zogenaamd niet wasbaar textiel probleemloos worden gewassen en gedroogd.

Vanaf 1995 zijn de was- en droogautomaten voorzien van Profitronic-besturing. Dankzij deze elektronica kunnen programma’s voor zeer specifieke wasbehoeften worden ontwikkeld, zoals de behandeling van brandwerende kleding.

In 2012 werd een alternatieve manier van verwarmen voor professionele drogers geïntroduceerd. De droger gebruikt heet water om zo te zorgen voor drogen met een grote energiebesparing. In 2013 volgde het startschot voor een nieuwe generatie wasautomaten die mops en microvezeldoeken met reinigings- en desinfectiemiddelen behandelt, waardoor ze direct weer klaar zijn voor gebruik.

Innovaties op het gebied van wasverzorging om de zakelijke markt zo goed mogelijk te ondersteunen gaan onophoudelijk door. Samen met haar klanten viert Miele Professional 90 jaar professionele wasverzorging, onder andere met diverse jubileumacties. Miele Professional verwacht dit jaar een omzetgroei van 10% te realiseren met de huidige generatie professionele was- en droogautomaten.

Deel dit artikel

Ook interessant: