26 oktober 2016

Nilfisk Horizon Programma zet stap in reinigingstechnologie

Nilfisk heeft vandaag het Horizon Programma bekendgemaakt: een innovatief, wereldwijd programma dat de meest intelligente en technologisch geavanceerde reinigingsoplossingen in de branche levert. Het Horizon Programma van Nilfisk, een samenwerking met Carnegie Robotics, de toonaangevende leverancier van geavanceerde robotsensoren en software, is een strategisch langetermijnprogramma dat meerdere productintroducties omvat, met de eerste release in 2017. Deze nieuwe producten zullen het volledige spectrum van autonome capaciteiten bieden, zodat klanten zelfwerkende, onbemande reinigingsopties kunnen ervaren die aan al hun behoeften voldoen.

Het Horizon Programma is erop gericht state-of-the-art, autonome reinigingstechnologieën op de markt te brengen, die klanten in staat stellen accuraat en nauwkeurig werkende onbemande vloerreinigers in te zetten.

In de 110 jaar van haar bestaan heeft Nilfisk innovativiteit en inventiviteit gecombineerd met praktijktoepassingen om klanten met hun zakelijke doeleinden van dienst te zijn. Het programma streeft naar de ontwikkeling van intelligente reinigingsproducten die met een draadloos netwerk  verbonden kunnen worden, waardoor klanten meer controle en flexibiliteit krijgen en de manier waarop zij schoonmaken wezenlijk wordt veranderd. Het Horizon Programma zet de norm en zal als voorbeeld dienen voor alle intelligente apparatuur in de professionele reinigingsbranche.

Stappen in reinigingstechnologie
Met het Horizon Programma hebben we ons vizier gericht op het realiseren van wezenlijke veranderingen op het gebied van schoonmaken. In lijn met onze geschiedenis, reageert Nilfisk continu op de veranderende behoeften van markten en klanten met innovatieve producten en oplossingen. Met het Horizon Programma zetten we een koers uit voor een strategisch langetermijnprogramma van autonome reinigingsoplossingen, die met een draadloos netwerk verbonden kunnen worden en leveren we de meest geavanceerde technologie die volledig de manier zal herdefiniëren waarop we naar productiviteit en ‘total cost of ownership’ kijken. Onze visie van de toekomst is er een waarin enorme stappen worden gemaakt op het gebied van reinigingstechnologie,” aldus Jonas Persson, President en CEO van Nilfisk.

Eeuw aan expertise
De samenwerking van Nilfisk met Carnegie Robotics is uniek in de branche. Dit team combineert de hoogste expertiseniveaus op het gebied van robotica en professionele reiniging om geavanceerde autonome reinigingsoplossingen te ontwerpen en ontwikkelen.

Met Nilfisk en Carnegie Robotics combineren wij een eeuw aan schoonmaakexpertise met machinevisie en autonome technologieën waarvan bewezen is dat ze veilig werken in ongestructureerde omgevingen, zoals militaire operaties, de landbouw en mijnbouw. Van het begin af aan heeft ons partnerschap zich gericht op grondig, intensief onderzoek en uitvoerige, uitgebreide tests om de meest geavanceerde, best werkende autonome reinigingsoplossingen in de branche tot dusver te ontwikkelen,” aldus Steve DiAntonio, President en CEO van Carnegie Robotics.

Eerste productintroductie
Het eerste product dat in de lente van 2017 in selecte markten wordt geïntroduceerd, is een optioneel bemande schrobzuigmachine: een machine die zowel autonoom kan werken als handmatig kan worden bediend. Deze machine heeft zeer verfijnde functies die het doel hebben de productiviteit te verhogen. Het ontwerp is betrouwbaar en veilig, en deze schrobzuigmachine is zeer gebruiksvriendelijk. Met slechts drie knoppen is minimale training vereist om hem te bedienen.  Nilfisk toont deze eerste schrobzuigmachine uit het Horizon Programma tijdens de ISSA-vakbeurs van 26 tot en met 28 oktober 2016, waar klanten de mogelijkheid hebben hem live te zien.

Over Nilfisk
Nilfisk is een van ’s werelds grootste fabrikanten van professionele reinigingsapparatuur. Al meer dan honderd jaar zet Nilfisk zich in om de wereld schoner te maken. Het bedrijf biedt het allerbeste op het gebied van reinigingsoplossingen en -technologieën aan miljoenen bedrijven en particulieren overal ter wereld. Nilfisk heeft verkoopvestigingen in 45 landen en de producten en diensten van het bedrijf worden in meer dan 100 landen wereldwijd gebruikt. Nilfisk maakt deel uit van de NKT Groep.

Over Carnegie Robotics
Carnegie Robotics, LLC (CRL), is een onder ISO 9001:2008 gecertificeerde leverancier van betrouwbare en geavanceerde robotsensoren en platforms voor defensie-, landbouw-, mijnbouw-, infrastructuur-, en commerciële toepassingen. CRL is sinds de oprichting in 2010 gestaag gegroeid door in te spelen op de toenemende vraag naar betrouwbare en robuuste componenten die autonome systemen waarneming en intelligentie bieden. Daarnaast werkt CRL samen met grote leveranciers van apparatuur om traditionele markten innovatieve, geautomatiseerde systemen te bieden.

 

Deel dit artikel

Ook interessant: