27 mei 2016

TASKI Intellibot slaat weg naar de toekomst van schoonmaken in

Daags na de grootse live lancering op de ISSA/INTERCLEAN en de nominatie voor de Innovation Award is de revolutionaire Intellibot van TASKI reeds op de werkvloer aan de slag. De nieuwe gerobotiseerde schrobzuiger is namelijk al operationeel bij ISS en Asito; CSU is een van de schoonmaakbedrijven die spoedig volgt. Hans van Dam, productmanager Machines & Cleaning Tools bij Diversey Care: “Daarmee slaan deze drie schoonmaakbedrijven de weg naar de toekomst van schoonmaken in. Zij onderscheiden zich en zetten in op hands-free cleaning. En dat biedt veel voordelen voor de inzet van service- en dienstverlening én van schoonmaakmedewerkers.” TASKI Intellibot @ASITO-Grolsch

De revolutionaire SWINGOBOT 1650, één van de telgen van de Intellibot-familie, is een unieke zelfstandig functionerende schrobzuigmachine. De nieuwste technologieën zorgen ervoor dat de machine zelfstandig én veilig zijn weg vindt op locaties. “Het gerobotiseerd uitvoeren van vloeronderhoud met de Intellibot biedt vele voordelen. Denk bijvoorbeeld aan een verhoogde productiviteit, besparing op watergebruik, de constante reinigingskwaliteit en de autonomie die de Intellibot biedt”, legt Van Dam uit.

Nieuwe ontwikkeling biedt nieuwe kansen
Medio mei namen ISS en Asito de Intellibot in gebruik. Op twee totaal verschillende locaties, namelijk bij een wereldwijd opererende organisatie in assurance-, belasting- en adviesdiensten, en bij een grote bierproducent. “Men kiest voor de Intellibot met het oog op efficiëntie, kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Anderzijds zijn er sceptici die robotisering als bedreiging zien, want de inzet van robots zou ten koste van schoonmaakbanen gaan. Dat is zeker niet het geval”, stelt Hans van Dam. Hij legt uit: “Schoonmaakbedrijven zien de tijd die nu door de inzet van de Intellibot bespaard wordt, juist als de kans om hun service- en dienstverlening te vergroten. Er kunnen bijvoorbeeld taken worden opgepakt, die anders blijven liggen. De schoonmaker krijgt dus een andere rol en stuurt en pakt aan.”

Ferme stap in de toekomst
Na de microvezeldoek wordt deze gerobotiseerde schrobzuiger als dé innovatie van dit decennium gezien. “De Intellibot biedt zoveel voordelen qua duurzaamheid, efficiëntie, kwaliteit en veiligheid. En dat wordt erkend, zo mogen de beslissingen tot de inzet van de SWINGOBOT 1650 door Asito, CSU en ISS bevestigen. Met de Intellibot zetten we samen een ferme stap in de toekomst van schoonmaken”, concludeert Van Dam.

Meer informatie over de technische specificaties: www.taski.nl

Over Sealed Air
Sealed Air Corporation bouwt aan een wereld die beter voelt, smaakt en werkt. In 2014 heeft het bedrijf een omzet gegenereerd van circa $7.8 miljard door onze klanten te helpen met het bereiken van hun MVO doelstellingen ten aanzien van hedendaags grootste sociale en milieutechnische uitdagingen. Onze portfolio van wereldwijd bekende merken, waaronder het Cryovac® voedsel verpakkingsoplossingen, het Bubble Wrap® merk beschermende verpakking en Diversey™ reinigings- en hygiëneoplossingen, zorgt voor een veiligere voedselketen met minder afval, beschermt waardevolle goederen overal ter wereld, en verbetert de gezondheid door schonere omgevingen. Sealed Air heeft circa 24.000 medewerkers die klanten dienen in 175 landen.

 

Deel dit artikel

Ook interessant: