7 maart 2016

Schoonex Reinigingssystemen al 25 jaar ‘making happy faces’

Vanuit hun woonboerderij in Nieuw Schoonebeek begonnen Geert en Nankie Hans op 1 maart 1991 met Schoonex Reinigingssystemen. Ze startten met de verkoop van occasions reinigingsmachines, maar al snel groeide het bedrijf met het verkopen van nieuwe reinigingsmachines en het assembleren van een hogedruktrailer. De zilveren jubilaris beschikt inmiddels over een uitgebreide verhuurtak. Een terugblik op 25 jaar Schoonex Reinigingssystemen.

“Door de actieve olie- en gasindustrie in de regio zijn Geert en Nankie met Schoonex Reinigingssystemen ingesprongen op de sterke vraag naar service en verhuur. Dit heeft geresulteerd in goede service in verkoop, reparatie en onderhoud. Niet alleen de verkoop van de reinigingsmachines, maar ook de installatiewerkzaamheden op maat, zoals wasplaatsinrichtingen en koelsystemen in de pluimveesector”, vertelt Martine van den Bosch van Schoonex Reinigingssystemen.

Uitgebreide verhuurtak
Schoonex Reinigingssystemen heeft een uitgebreide verhuurtak met onder meer hogedruktrailers van 180 tot 500 bar, veegservice met machinist, veeg-/zuigmachines, schrob-/zuigmachines, nat-/droogstofzuigers en een compleet zonnepaneel reinigingssysteem .Aan de strenge eisen van de industrie is aandacht besteed en zo zijn de 350-500 bar trailers SIR (Stichting Industriële Reiniging) gekeurd . De reinigingsmachines zijn zelfvoorzienend, dus ook op locaties zonder stroom.

Bedrijfsgroei
Het bedrijf bij het woonhuis groeide in de loop der jaren en er werden in de omgeving ruimtes gehuurd om de verhuur te stallen en opslag voor verkoop. Geert en Nankie Hans besloten daarom om hun bedrijf te verhuizen naar een locatie waar alles onder één dak gevestigd kan zijn. In september 2011 werd het pand in Coevorden gekocht. Van den Bosch: “Ons pand is dusdanig ingericht dat er een grote showroom aanwezig is waar de klanten informatie en demonstraties kunnen krijgen over de diverse professionele reinigingsmachines. Verder is er een ruime hal met daarin een goed uitgeruste werkplaats, een magazijn en een verhuurhal.”

Kärcher Service Center
Na deze verhuizing maakte Schoonex Reinigingssystemen een fikse groei door. “Inmiddels werken er negen mensen. We hebben twee monteurs in de buitendienst, die ook NEN 3140- en hogedrukkeurmeesters zijn, en er werkt bij ons één monteur in de binnendienst”, legt Van den Bosch uit. Schoonex Reinigingssystemen is Kärcher Store en Kärcher Service Center. “We zijn in veel branches actief, maar de voornaamste zijn de olie- en gasindustrie, de landbouw en veehouderij, en industrie als beton, weg- en waterbouw. Maar we doen ook zaken met schoonmaakbedrijven en gemeenten bijvoorbeeld.”

Blijven innoveren
Schoonex Reinigingssystemen is voortdurend bezig met de marktontwikkelingen. “Onze kracht is om hierop in te spelen en om te innoveren. Zo doorlopen alle collega’s bijvoorbeeld trainingen op maat om de kwaliteit van het bedrijf en de persoonlijke ontwikkeling hoog te houden.

Van den Bosch tot slot over ‘making happy faces’: “Doordat wij goede service verlenen en advies geven in verkoop, reparatie en onderhoud, zijn onze klanten tevreden. Een tevreden klant heeft een blijde uitstraling. Dus: Schoonex Reinigingssystemen al 25 jaar making happy faces.”

Deel dit artikel

Ook interessant: