10 juni 2015

Compacte schrobzuiger Kärcher: vereenvoudigde disctechnologie

Met de BD 38/12 C brengt Kärcher een compacte en wendbare schrob-/zuigmachine op de markt, die disctechnologie aanbiedt voor kleine, moeilijk toegankelijke oppervlakken. Dankzij de nieuwe borstelkop en de geoptimaliseerde zuigbalk zorgt dit ‘walk-behindtoestel’ voor een doeltreffende reiniging, bijvoorbeeld in hotels, restaurants, winkels of ziekenhuizen. De lithium-ion batterij vraagt geen onderhoud, heeft een bijzonder lange levensduur en is gemiddeld half zo zwaar als de technologie met traditionele batterij.

De zuigbalk is onmiddellijk achter de discborstel bevestigd aan de borstelkop. In bochten draait hij mee tot een hoek van 60° en neemt hij het vuil efficiënt op. Een beschermende ring rondom de borstel voorkomt spatten. De vloer is meteen droog en te belopen, wat de veiligheid ten goede komt. De borstel en de oliebestendige zuigstrips kunnen zonder gereedschap worden vervangen in slechts enkele eenvoudige handelingen. De BD 38/12 C is geschikt voor borstel- en padwerking. De machine levert uitstekende reinigingsresultaten, ook op gladde ondergronden.

De compacte lithium-ion batterij is kleiner en lichter dan gewone batterijen. Bovendien is ze volledig onderhoudsvrij én ze gaat maar liefst drie keer langer mee dan traditionele batterijen. Volledig opladen gebeurt in amper twee uur, waarna de gebruiker de machine ononderbroken kan gebruiken gedurende 90 minuten. Wordt de machine in eco!efficiency stand gebruikt, dan is de autonomie van de batterij 40% langer. Een ingebouwde oplader laat tussentijds opladen toe aan elk stopcontact. De technologie van de onderhoudsvrije Li-Ion batterij reduceert het gewicht van de machine met de helft, tot 36 kg, waardoor de handling nog gemakkelijker wordt. Zo kan het toestel super eenvoudig op hellingen en trappen worden getransporteerd. In eco!efficiency stand ligt het geluidsniveau met 62 dB(A) wel 40% lager, wat de BD 38/12 C uitermate geschikt maakt voor toepassingen in geluidsgevoelige omgevingen.

Deel dit artikel

Ook interessant: