15 oktober Global Handwashing Day: Tork leert kinderen beter handen wassen

schoonmaakjournaal-tork-global-handwashing-day-2016De start van de herfst betekent vaak een toename van verkoudheden en griep onder schoolkinderen. Doordat zij veel contact hebben met elkaar zijn zij extra vatbaar voor virussen en bacteriën. Gelukkig is gehoest en gesnotter voor een groot deel te voorkomen door regelmatig en goed handen wassen. Uit Europees onderzoek van Tork, onderdeel van SCA, blijkt echter dat 77% van de ouders hun kinderen er steeds opnieuw aan moet herinneren de handen te wassen. Bovendien geven zij aan hier wel wat hulp bij te kunnen gebruiken. In het kader van Global Handwashing Day op 15 oktober biedt hygiëne-expert Tork hulp aan ouders en leraren. Met het nieuwe Ella voorleesboekje voor peuters en het Max lespakket voor in de klas wordt handen wassen leuk.

Het voorleesboekje Ella en haar vriendjes vangen Bactero is speciaal geschreven voor jonge kinderen. In het boekje gaat Ella met haar vriendjes op avontuur, waarbij ze op een leuke manier leren wanneer en waarom zij hun handen moeten wassen. Het boekje vormt een mooi vervolg op de gratis EllaHandWas-app, die Tork al eerder ontwikkelde. Deze gratis tablet-app is te downloaden in de App Store of Google Play.

Hygiënische lesmaterialen
De oudere kinderen maken via Tork kennis met personage Max, die ze leert hun handen te wassen door middel van inhoudelijke opdrachten en testen. Een van de hoogtepunten uit het lesprogramma is de controle met de hygiënebox. Deze box bevat een blacklight-apparaat en testlotion waarmee kinderen zelf kunnen controleren hoe schoon hun handen daadwerkelijk zijn na het wassen. De lespakketten zijn ontwikkeld door pedagogen en hygiëne-experts.

Belang van handen wassen
Het is belangrijk kinderen al van jongs af aan bewust te maken van het belang van handen wassen. Op school, maar ook thuis. Toch is het vaak lastig dit bij de kleintjes onder de aandacht te brengen. Handen wassen is op zichzelf niet een hele leuke of spannende activiteit, daarom moeten we het leuk máken”, aldus Renee Remijnse, marketing manager bij Tork Benelux.

Als expert in handhygiëne met een focus op verantwoord ondernemen is hier een belangrijke rol voor ons weggelegd. Door middel van voorlezen leren kleine kinderen al vroeg heel veel van de wereld om hun heen. Wij zagen echter dat er tot op heden nog maar heel weinig voorleesboekjes bestaan die echt over handen wassen gaan. Met het Ella-boekje bieden wij ouders handvatten om hun kindjes op een leuke manier wat bij te brengen over handhygiëne.”

Vraag de lesmaterialen aan via: http://www.tork.nl/over/nieuws/kinderen.

Over Tork
Het merk Tork omvat een volledig assortiment producten en diensten op het gebied van hygiëne en reiniging voor de horecasector, de gezondheidssector en ook voor voedingsindustrie, kantoren, scholen en de industriële sector. Tot de producten behoren dispensers, papieren handdoeken, toiletpapier, zeep, servetten, industriële poetsrollen en keukenpapier. Door ervaring op het gebied van hygiëne, functioneel design en duurzaamheid is Tork marktleider in Europa geworden. Tork is een wereldwijd merk van SCA en een betrokken partner voor klanten in meer dan 80 landen.

Over SCA
SCA is een toonaangevend, wereldwijd hygiëne- en bosproducten bedrijf. De Groep ontwikkelt en produceert duurzame personal care-, tissue- en bosproducten. Verkoop vindt plaats in ongeveer 100 landen via een aantal sterke merken, waaronder wereldwijd TENA en Tork en regionaal Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo en Vinda. Als Europa’s grootste particuliere boseigenaar, legt SCA een bijzondere nadruk op duurzaam bosbeheer. De Groep heeft rond de 44.000 medewerkers en de verkoop in 2014 bedroeg 11,4 miljard EURO. SCA is gesticht in 1929, heeft zijn hoofdkwartier in Stockholm, Zweden en is genoteerd op de NASDAQ OMX Stockholm.

×