Minister Asscher wil 2 weken eigen risico vorst invoeren

vorstverlet - foto FlickrMinister Asscher wil een eigenrisicoperiode van twee weken invoeren voor de vorst-WW. Deze nieuwe calamiteitenregeling moet op 1 april 2016 van kracht worden. Met name glazenwassersbedrijven hebben hiermee te maken. De SER adviseerde eerder de huidige regeling in stand te houden. De minister legt het SER-advies helaas naast zich neer. Tot nu toe kent de branche geen eigenrisicoperiode.

De discussie over de lengte van de calamiteitenregeling speelt al vanaf 2012. In het oorspronkelijke voorstel was sprake van een eigenrisicotermijn van vier weken. De lobby-activiteiten, die OSB samen met een groot aantal brancheorganisaties voerde, heeft in elk geval gezorgd voor een kortere eigen risico periode.

Piet Adema, voorzitter van OSB: “Het is gewoon onmogelijk om bij vorst buiten ramen te wassen. Veel andere branches kunnen maatregelen nemen om de vorst buiten te houden of alternatieve werkzaamheden bieden. In de glazenwasserij zijn deze mogelijkheden er nauwelijks. De alternatieven voor glazenwassers zijn zo beperkt, dat dit het in stand houden van de huidige regeling rechtvaardigt.”

OSB zet de lobbyactiviteiten door om de eigenrisicoperiode voor de glazenwassersbedrijven het liefst naar nul dagen te brengen.

Bron en tekst: OSB

×