Diversey Care Internet of Clean: geconnecteerde toekomst voor schoonmaak

Schoonmaakjournaal - Diversey Care - Internet of CleanMet de introductie van Internet of Clean™ loopt Diversey Care voorop in de realisatie van de geconnecteerde toekomst voor de professionele reinigingsindustrie. Na het tijdperk van file sharing, e-commerce en social media is de volgende generatie, het connecteren van machines en producten via internet – beter bekend als het Internet of Things (IoT).

Het beheren van een gedecentraliseerde organisatie als een schoonmaakbedrijf vergt veel tijd en aanwezigheid van de toezichthouders op de locaties. Deze tijd kan worden geoptimaliseerd door verbetering van de kwaliteit van de tijd besteed aan de locatie, het gemak van de communicatie tussen interfunctionele teams en door de kritische punten te controleren in de processen. Het Internet of Clean-concept van Diversey Care verbindt machines, dispensers en sensoren om een totaalinzicht te krijgen in de inzet van investeringsgoederen en de effectiviteit van activiteiten.

“Dankzij de actieve koppeling van Internet of Clean kan de data direct worden omgezet naar informatie, waarmee er al tijdens de activiteiten bijgestuurd kan worden. Internet of Clean is in continue ontwikkeling”, aldus Diversey Care, onderdeel van Sealed Air.

Smartview
SmartView is een makkelijk te gebruiken, mobiel tracking en managementoplossing om de kwaliteit van uw organisatie te verbeteren. Het is een flexibel en compleet systeem dat volledig inzicht en controle biedt tegen lage kosten. Hoe werkt het? Met behulp van een barcode/RFID-lezer kunnen diverse locaties in kaart worden gebracht, deze worden ‘getagged’. Op maat gemaakte takenkaarten kunnen worden samengesteld, waarop deze kunnen worden kunnen worden gescand na het uitvoeren. Via een datastation wordt de informatie verzameld, zodat u deze zelf kunt uitlezen op ons web-based platform.

Mogelijkheden voor schoonmaak
SmartView geeft de schoonmakers en de toezichthouders de mogelijkheid om: (1) kritieke taken te volgen; (2) afwijkingen vast te leggen of ondersteuning te vragen; (3) alarmmeldingen te ontvangen; (4) procesbewaking; (5) geselecteerde/geleverde diensten te melden.

SmartView bestaat uit diverse modules die u per stuk af kunt nemen.

TASKI IntelliTrail
TASKI IntelliTrail is een web-based GPS-machine traceeroplossing, die het mogelijk maakt om uw machinepark real-time te lokaliseren, monitoren en managen. “U heeft volledig inzicht in de locatie van uw machines, u kunt volgen wanneer deze aan het werk zijn of wanneer deze onzorgvuldig gebruikt worden. Het systeem stuurt zelfs een waarschuwing wanneer een machine ongepland een object verlaat, ruw behandeld wordt en de batterijstatus niet meer voldoende is. Daarnaast kunnen we met behulp van de gemeten draaiuren kijken of machines die overuren draaien vervangen kunnen worden door een grotere variant en machines die weinig gebruikt worden misschien op een andere locatie van grotere waarde zijn”, aldus legt Diversey Care uit.

TASKI IntelliDish
IntelliDish verstuurt proactief advies over het onderhoud van een vaatwasmachine, wat de levensduur van de machine verlengt en de machine minder ‘buiten gebruik’ maakt. Dit zorgt voor een afname in handafwas en dus minder kans op schade aan materialen. Wist u dat het gemiddeld aantal herwassingen 8 tot 10% is? En dat 1 tot 3% van de kosten in vaatwas komen ,doordat de machine buiten gebruik is?

Augmented Reality
Diversey Care heeft een slimme applicatie ontwikkeld voor smartphones en tablets, die Augmented Reality technolgie gebruikt om klanten te ondersteunen. Door herkenning van doseerapparatuur kan de gebruiker van de app zichzelf trainen, zelf problemen oplossen en direct hulp op afstand vragen door een verzoek in te dienen. Indien uw medewerkersbestand een hoge doorloop kent, is dit systeem ideaal om het kennisniveau toch op peil te houden. Momenteel is Augmented Reality beschikbaar voor Suma Revoflow. Hiermee is Diversey Care Categorie- en Overall winnaar van de Amsterdam Innovation Award 2016.

Om een kijkje te nemen in de wereld van Internet of Clean klikt u op deze link naar YouTube.

 

×