Atea over Smart Cleaning: “Ergonomisch, milieuvriendelijk en commercieel succesvol”

Atea header - mensen die het makenBram Keur is uitvoerder en accountmanager van Atea-groep, een SW-bedrijf in Breda. Bij Atea werden de schoonmaakwerkzaamheden altijd traditioneel gedaan. “Dus gewoon met een emmer water, een wringer en een doekje. Iedereen die dat lang genoeg doet, krijgt op een gegeven moment last van zijn gewrichten. Dit is fysiek erg belastend voor onze medewerkers.” Sinds Atea voor Smart Cleaning koos, is er heel wat ten positieve veranderd. Bram legt u graag uit waarom.

“Smart Cleaning werkt duidelijk veel en veel  lichter en het resultaat is veel beter”,   vertelt Bram. “Onze mensen ervaren het als makkelijker en prettiger om mee te werken. Ze hoeven niet meer te wringen en ze hebben allerlei tools, waardoor ze niet meer zo hoeven te reiken. Dit is in onze wereld van extra belang, omdat we als SW-bedrijf te maken hebben met mensen, die over het algemeen wat zwakker zijn dan reguliere werknemers.”

Commercieel succes
Bram: “We hebben zoveel succes met Smart Cleaning dat we het ook meenemen in ons verkoopverhaal. Potentiële opdrachtgevers kijken eerst of ze water zien branden. Ik leg ze uit dat we voor de reguliere schoonmaak nog maar drie middelen nodig hebben: een ontkalker (Viscous), een sanitairreiniger (Red Star) en een interieurreiniger (Blue Star). Daarbij gebruiken we Smart-doeken, moppen en pads. Ik laat onze opdrachtgevers zien dat de Smart-methodes onze mensen daadwerkelijk fysiek ontlasten en ook milieuvriendelijk zijn. Het gebruik van chemie is binnen onze organisatie zelfs met wel 50% afgenomen.”

“Uiteindelijk gaat het natuurlijk ook om het resultaat. We maakten schoon op een school in Breda. Deze school was zo tevreden dat we vandaaruit de opdracht hebben gekregen om alle scholen, die onder dezelfde stichting vielen, schoon te maken. Smart Cleaning levert ons ook nog commercieel succes op!”

U ook?
Wilt u ook samen met ons het schoonste resultaat bereiken in minder tijd? Graag laten we bij u op locatie zien hoe dit kan. Maak vrijblijvend een afspraak via 0320-281231. U kunt ook alvast een kijkje nemen op www.smartcleaning.nl

Over Crohill
Als u kiest voor Crohill, kiest u voor een constante hoge kwaliteit in schoonmaken. Crohill is leverancier van schoonmaakmaterialen en –methoden én heeft Smart Cleaning ontwikkeld. “Om schoonmaken lichter, sneller en duurzamer te maken met een schoner resultaat en een hoger rendement.”

Over Atea-groep
Atea is een SW-bedrijf in Breda waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. De medewerkers kunnen een psychische, een verstandelijke of een fysieke beperking hebben. Binnen Atea werken ze in een beschutte werkomgeving waar de werkdruk niet zo hoog is als bij een regulier bedrijf. In de schoonmaaktak werken ca. 150 medewerkers. Ongeveer 50 % van het werk komt van de gemeente Breda. Zo wordt onder meer schoongemaakt in het gemeentehuis van Breda en in het archeologiemuseum. Ook wordt zwerfvuil opgeruimd en graffiti verwijderd. De overige 50% van het werk bestaat uit schoonmaakwerkzaamheden voor reguliere opdrachtgevers.

 

×