UWV erkent Stichting Nelis als jobcoach-organisatie

Stichting Nelis - beeldmerk 2013Vanaf 13 april is Stichting Nelis door het UWV officieel erkend als jobcoachorganisatie. “Dit betekent dat wij onze kandidaten uit het doelgroepenregister bij werkgevers kunnen blijven coachen, ook na het traject. Voor onze ‘Koekeloerders’ heel fijn, want zoveel verschillende begeleiders en overdrachten onderling komt hen niet ten goede”, legt Simone Wortelboer, adviseur bij Nelis, uit.

“Ik doe meer dan adviseren bij stichting Nelis, omdat ik het gewoon een leuk bedrijf vind. We helpen de jongeren echt verder, maar lopen tegelijk tegen een muur op als het gaat om de erkenning als jobcoach-organisatie. Ik ben blij dat ik daarbij heb kunnen helpen en zo’n mooi resultaat is behaald. Zo kan ik als professional een mooi maatschappelijk rendement meten en gewoon ouderwets goed doen.”

Simone vervolgt: “Ik had vroeger ook een Nelis en ben blij dat de stichting dit nu ook voor anderen mogelijk maakt. Daarnaast kunnen wij werkgevers bij de jobcoaching ontzorgen, dus heeft u als schoonmaakwerkgever een of meer werknemers uit het doelgroepenregister in dienst en verschillende coaches over de werkvloer, neem contact op met stichting Nelis. Wel zo prettig om alle werknemers met dezelfde coach te kunnen bespreken! Zo heeft u meer tijd om van de voorjaarszon te genieten.”

Ook kunnen mensen uit het doelgroepenregister zichzelf bij Stichting Nelis aanmelden voor jobcoaching. “Op een eigen gevonden baan of op een baan die wij voor je zoeken””, legt Simone tot slot uit.

Over Nelis
Stichting Nelis leert zijn jongeren op een ambachtelijke, veilige manier de fijne kneepjes van het vak samen met werkgevers, die Nelis-jongeren een kans wil geven. Ook is er volop aandacht voor het ontwikkelen van werknemersvaardigheden en het ontwikkelen van competenties. Door onze positieve benadering, nauw contact met werkgevers, een passende vakopleiding te bieden en begeleiding naar stage/baan, kan Stichting Nelis het verschil maken bij de bemiddeling van jongeren met een (grotere) afstand tot de arbeidsmarkt

×