Nelis crowdfunding-campagne bereikt eerste mijlpaal

Schoonmaakjournaal - Nelis crowdfunding 10.000 euro“Een beter begin konden we ons niet wensen! Het was een avond met gul gevende gasten en een hippe DJ met de beste tunes die de voetjes wel van de vloer kreeg. We hadden het tevoren gehoopt, maar niet zeker geweten: ruim 150 genodigden hadden als cadeau voor het verjaardagsfeest van Ian & opa Nelis de crowdfunding campagnekas gespekt.” Op 21 april startte Nelis die crowdfunding-campagne om 300 jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan te helpen. De eerste € 10.000 zijn binnen: “Wat een mijlpaal…! En allemaal dankzij jullie”, reageert Ian Smeyers.  

Met de campagne Wie is jouw Nelis? roept Nelis de hulp in van bedrijven en particulieren. Het sociaalste glazenwassersbedrijf van Den Haag wil namelijk de komende jaren nog meer jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk krijgen, namelijk tenminste 300 jongeren.

Lancering
De crowdfunding-campagne werd officieel gelanceerd tijdens een feestelijk kick-off-event op een bijzondere datum: 21 april, de verjaardag van ‘opa Nelis’ – de zingende glazenwasser die jongeren uit de Schilderswijk onder zijn hoede nam – en de verjaardag van zijn kleinzoon Ian Smeyers, oprichter, inititiafnemer, ambassadeur en wat al niet meer van Nelis.

Met het ophalen van € 10.000 voor het crowdfunding-campagne bereikte Nelis haar eerste mijlpaal. Ian Smeyers: “Tijdens de kick-off moesten we de DJ even vragen de muziek te dimmen om ons in de gelegenheid te stellen een fotomomentje te pakken en het bord met € 10.000,- omhoog te houden. Wat een mijlpaal…! En allemaal dankzij jullie! Natuurlijk een bewijs dat we niet gek zijn, maar het is nog niet genoeg. We hebben ons als doel gesteld € 60.000,- op te halen en 300 ‘Koekeloerders’ te gaan helpen. Dan kunnen we ze voorzien van een starterskit met werkkleding, schoenen en een complete was-emmer. We zijn er dus nog lang niet!”

Gerelateerd artikel: Wie is jouw Nelis? Sociaalste glazenwassersbedrijf start crowdfunding campagne

Wie is jouw Nelis? Sociaalste glazenwassersbedrijf start crowdfunding campagne

×