CSU en AVANS zetten met schoonmaakrobot in op kennisontwikkeling

Schoonmaakjournaal - Intellibot - CSU - Avans HogeschoonCSU investeert volop in innovatie en presenteerde recent hun nieuwe schoonmaakrobot bij Avans Hogeschool in Breda. Een informatieve demo verduidelijkte de praktische werking en mogelijkheden van deze Intellibot. Technologie brengt vernieuwing. En opdrachtgevers als Avans staan duidelijk open voor samenwerking met CSU op het gebied innovaties die bijdragen aan de klantdoelstellingen. De Intellibot van CSU is daar een voorbeeld van. De aanschaf van deze zelfstandig functionerende schrobzuigmachine voor vloeronderhoud past in CSU’s bedrijfsvisie om meer ruimte te geven aan innovaties, waaronder ook smart en activity based cleaning. 

Op de vestiging Breda van de AVANS Hogeschool werd de schoonmaakrobot deze week enthousiast ontvangen en direct aan het werk gezet. Het inzetten van een robot past bij de filosofie van Avans om met toekomstgerichte kennisontwikkeling het verschil te maken en sluit aan bij de gebruikersdoelgroep van het gebouw. Voor studenten is het een concreet voorbeeld hoe robotisering onderdeel uitmaakt van werkprocessen. Feitelijk een voorproefje op de toekomst.

Learning by doing
De schoonmaakrobot van CSU wordt vervolgens verwelkomd bij CSU’s opdrachtgever Atos. Op deze manier ervaren we op welke locaties, ruimtes en vloeroppervlakten een schoonmaakrobot het meest tot zijn recht komt. En met welke toepassingen de robot nog kan worden uitgebreid. Learning by doing dus en dat past eveneens bij de cultuur van CSU. Net zoals het geloof dat de inzet van mensen het verschil blijft maken. De robots nemen weliswaar werk uit handen, het is de overtuiging van CSU dat dit juist de medewerker ruimte geeft om meer focus te hebben op dienstverlening.

Bijdragen aan meer klantbeleving
De Intellibot ondersteunt de schoonmaakmedewerkers bij zwaar en repeterend werk, niet bij de werkzaamheden die menselijke interactie vragen. De robot geeft onze medewerkers daarmee de mogelijkheid hun tijd en aandacht te geven aan zaken die niet kunnen worden geautomatiseerd, zoals het bijdragen aan meer klantbeleving”, zegt Esmee Ficheroux, lid van de raad van bestuur van CSU.

Forse reductie afvalwater
De Amerikaanse Swingobot heeft een maximale capaciteit van 900 vierkante meter per uur. Dat gebeurt met een forse reductie van de hoeveelheid afvalwater en chemische schoonmaakmiddelen van 85%. Het water wordt in vier stappen gezuiverd voor hergebruik. De Swingobot legt aan de hand van een ingeprogrammeerde plattegrond zelf zijn werkroute door een ruimte af. Hiermee draagt de inzet van de intellibot aantoonbaar bij aan duurzaamheids doelstellingen van opdrachtgevers.

Over CSU
CSU is vanuit 30 vestigingen landelijk actief in schoonmaak. De onderneming heeft hoofdvestigingen in Uden, Amsterdam, Apeldoorn, Eindhoven, Rijswijk en Rotterdam. CSU biedt werk aan 12.000 mensen en behoort tot de top 3 van schoonmaakbedrijven in Nederland. CSU is een familiebedrijf, waarin ook het management participeert. Het bedrijf is gecertificeerd voor het OSB-Keurmerk en de CO2-prestatieladder. In 2014 won CSU de estafetteprijs Kroon op het Werk en werd door Great Place to Work voor de achtste maal bekroond tot een van de beste werkgevers van Nederland. Het bedrijf ontving het predikaat Best Managed Company 2015 en de FD Gazelle Award 2015. In 2016 werd CSU voor het tweede jaar op rij ook gecertificeerd als Top Employer Nederland en won het de eerste Golden Service Innovatie Award. CSU won in 2012 als eerste Nederlandse schoonmaakbedrijf de MVO-award en prolongeerde die titel met de winst van Golden Service MVO Award 2015.

 

×