Woordkunstenaar Christopher Blok brengt ode op De Dag van de Schoonmaker

Schoonmaakjournaal Christopher Blok - De Dag van de SchoonmakerWoordkunstenaar Christopher Blok – bekend van onder meer zijn ode aan de Rotterdame – brengt een ode aan alle schoonmakers van Nederland. Vandaag – donderdag 15 juni – wordt de tweede Dag van de Schoonmaker gevierd en worden bijna 80.000 schoonmaakmedewerkers van 110 schoonmaakbedrijven en eigen diensten in Nederland in het zonnetje gezet. Christopher Blok onderstreept met zijn unieke bijdrage het motto van deze vakdag: Bedankt, jij maakt het verschil.

“We zijn ontzettend trots en blij dat een artiest als Christopher Blok onze schoonmakers een hart onder de riem steekt en speciaal voor hen een ode schreef. Het is zo’n mooi, uniek en ontroerend gedicht geworden; Chris is met recht een woordkunstenaar”, reageert het organisatieteam van De Dag van de Schoonmaker. “We hopen dan ook van harte dat radio-/tv-stations en ander media deze ode willen uitzenden, want ook daarmee bevestigen jullie: Bedankt, jij maakt het verschil.”

Over De Dag van de Schoonmaker
Naast Secretaressedag en themadagen als Dag van de Bouw en Dag van de Verpleging vieren we sinds 2016 een dag speciaal voor alle schoonmakers van Nederland: De Dag van de Schoonmaker. Een themadag met landelijke allure, met waardering en respect voor de 125.000 schoonmakers die zich dagelijks – van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat – inzetten voor een schone en leefbare omgeving voor iedereen. Aandacht, waardering en respect zijn ook dit jaar de drie pijlers van deze landelijke Dag van de Schoonmaker.

Bekijk de ode ‘Bedankt, jij maakt het verschil’ van Christopher Blok via YouTube korte versie of lange versie

×