Nick van Gils (Alpheios) over jubileumverkiezing: “De ‘netheid-handhavers’ zijn de ‘Schoonmaak-toppers’ van onze maatschappij!”

Schoonmakers maken onze branche. Dus verdienen ze aandacht. En dus vierde Alpheios in haar jubileumjaar 2018 haar 60e verjaardag met #schoonmaaktoppers. “We verzonnen samen met Petra de Bruin van Schoonmaakjournaal de laagdrempelige en vrijblijvende competitie Schoonmaaktoppers. Het ging er enkel om met de nominatie het hoogste aantal stemmen binnen te halen”, legt Anniek Salemans, marketing- en communicatiespecialist bij Alpheios, uit. In totaal werden er acht schoonmaaktoppers verkozen; vorige week won Liliane Vanherf de hoofdprijs. Zij is Schoonmaaktopper van het Jaar!”

 

Alle schoonmaakbedrijven of bedrijven, organisaties en instellingen met eigen diensten in Nederland en België konden hun Schoonmaaktopper via de website van Alpheios nomineren. Wie in die maand de meeste stemmen binnen haalden, won. En dat betekende een boeket bloemen, een cadeaubon van € 250,00 en een eigen filmproductie op YouTube en Facebook.

8 schoonmaaktoppers
Op dit eervolle podium van waardering en dank stonden Schoonmaaktoppers uit België én Nederland: Ayoub Amaaz van Care,  Aicha Kaaouas van Hago Next, Lilian VanherfAnnie SlangenMicheline PeelmanSerenella Briganti en Patricia Hoolants – allen van ziekenhuizen in België, en Ans Hoogvliet van Beercoo Schoonmaakgroep.

“Een mooie actie voor zij die dit het meeste verdienen!”

Nick van Gils, senior accountmanager van Alpheios Belgium is enthousiast: “Het is werkelijk een mooie actie die we ter gelegenheid van het 60-jarige bestaan van Alpheios hebben gelanceerd. Voor zij die dit het meeste verdienen! De ‘netheid-handhavers’ de ‘Schoonmaak-toppers’ van onze maatschappij! Zij die dag in dag uit met hun hart ervoor zorgen, dat wij in kraaknette omgevingen kunnen leven en functioneren. Ik heb ondervonden bij al onze genomineerden en/of maandelijkse Schoonmaaktoppers, dat deze actie een boost en enorme lading enthousiasme gaf. Een blijk van dank en waardering voor het werk dat zij verrichten!”

Enkel positieve reacties
Nick vervolgt: “Toen ik vertelde over de actie van de schoonmaaktopper, waren er enkel positieve reacties: ‘Leuk dat Alpheios aan de mensen op de werkvloer blijft denken! Dit typeert Alpheios en zien we ook enkel bij Alpheios!’ was een van de reacties die me is bijgebleven.”

“Het schoonmaakteam staat en gaat voor 100% voor hun genomineerde schoonmaaktopper”

“Wat mij opviel, was dat in verscheidene ziekenhuizen het schoonmaakteam als één team fungeert! Ze gunnen het elkaar allemaal, en staan en gaan voor 100% voor hun genomineerde schoonmaaktopper! Dat is ook de reden waarom de schoonmaaktopper uit België, Liliane Vanherf, met ruim 1000 stemmen deze verkiezing heeft gewonnen.”

Toekomst
Nu het jubileumjaar van Alpheios voorbij is, borrelt de vraag op: hoe kunnen we (nu en in de toekomst) nog meer respect en waardering voor onze toppers uit blijven dragen? Nick: “Door ervoor te zorgen dat deze schoonmaaktoppers de aandacht, waardering en respect krijgen, die ze meer dan verdienen! Schoonmakers zijn tenslotte de mensen, waarvoor Alpheios al meer dan 60 jaar actief is. Want wat is de samenleving zonder deze schoonmaaktoppers? Zij die ervoor zorgen dat wij in gezonde en propere omgevingen kunnen leven!”

Dat Liliane Schoonmaaktopper van het Jaar werd, maakte haar beduusd. Beleef het kleine feestje voor deze grootse titel via deze filmproductie van Henk Snaterse:

×