Asielzoekers ontvangen SVS diploma op ISSA/INTERCLEAN

Op 13 mei hebben asielzoekers van het AZC Musselkanaal tijdens het schoonmaakevenement ISSA/INTERCLEAN in de RAI Amsterdam hun schoonmaakdiploma ontvangen. Voorafgaand aan de uitreiking werden zij lovend toegesproken door Janet Helder (bestuur Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers) en Charles Scholte (directeur van SVS Opleidingen). Beiden zijn erg onder de indruk van de motivatie en het enthousiasme van de cursisten.

SVS diploma's voor asielzoekers

Voorafgaand aan de diploma-uitreiking werden de asielzoekers getrakteerd op een prachtige busreis door het Nederlandse landschap. De bus reed via de Afsluitdijk, langs de Hollandse polders en tulpenvelden om uiteindelijk bij de RAI in Amsterdam te arriveren. Bij de Afsluitdijk en tulpenvelden werd nog een tussenstop gehouden waar veel foto’s werden gemaakt en van oer-Hollandse stroopwafels werd genoten. Deze busreis was een ideale manier om de asielzoekers iets van Nederland mee te geven.

Eerste opleider
Er werden diploma’s uitgereikt aan de cursisten voor de gecombineerde opleidingen Basisopleiding Schoonmaken + Module Traditioneel en de Basisopleiding Vloeronderhoud. De opleidingen werden gegeven in het Nederlands en Engels en zijn door SVS uitgevoerd. “SVS is hiermee de eerste opleider in de schoonmaakbranche die asielzoekers heeft opgeleid. Dit smaakt absoluut naar meer”, aldus Charles Scholte.

Op de foto de trotse cursisten en gediplomeerden

×