Werner & Mertz presenteert nieuwe generatie duurzame producten

De toekomst is in handen van bedrijven die volgens de principes van de circulaire economie ondernemen. Dat zal Werner & Mertz Professional nogmaals bewijzen op ISSA/Interclean, van 10 tot en met 13 mei in Amsterdam. Deze producent van integraal duurzame schoonmaakproducten en eco-pionier met hoofdzetel in Mainz bewijst met het SANET platinum concept 1.0, dat een volledige recycleerbaarheid voor zowel verpakking als detergent is. De eerste voorbeelden van dit nieuwe recycleerbaarheidsconcept wordt voorgesteld op stand 4.321 van Werner & Mertz Professional op ISSA/INTERCLEAN.

Werner & Mertz - experience the future

Het SANET platinum concept 1.0 wil niets minder dan het ultieme kwaliteitslabel Cradle to CradleTM Certified PLATINUM behalen, een certificatie die tot nu toe nog nooit werd behaald en veel verder reikt dan de sector van professionele schoonmaakproducten. De productie van flessen en flesdoppen gebeurt met 100% reeds gebruikt (dus via de PMD-zak ingezameld) en gerecycleerd plastic. De detergent is bovendien volledig gebaseerd op voor 100% hernieuwbare grondstoffen, zonder te compromitteren op de schoonmaakresultaten, de geur en de kleur. Als surplus zullen alle flessen de veiligheids- en toepassingsinformatie dragen in verschillende talen onder de vorm van een QR-code.

Circulaire economie
Werner & Mertz Professional neemt daarnaast ook deel aan het forum Redefining Innovation – Opportunities of the EU Circular Economy package for the professional cleaning industry, op donderdag 12 mei van 14.00 tot 15.15 uur in zaal D201-202 (RAI Elicium).

Dr. Hugo Maria Schally, hoofd van de Eco-Innovatie and Circulaire Economie eenheid, directoraat generaal voor het milieu bij de Europese Commissie, zal de hoofdspreker zijn op dit forum. Hij licht er de mogelijkheden toe van de Europese circulair economische verpakking voor de schoonmaakindustrie.

Geen droom maar werkelijkheid
Na zijn toespraak neemt Reinhard Schneider het woord. Hij is eco-pionier, eigenaar en CEO van de Werner & Mertz groep en zal aantonen dat denken, ontwerpen en produceren volgens het circulaire concept geen droom, maar een realiteit is. Dankzij de verschillende ecologische initiatieven is het 4de generatie familiebedrijf uit Mainz uitgegroeid tot dé referentie voor de circulaire economie die een voorbeeld stelt van hoe het kan en moet.

Verschillende vertegenwoordigers van gekende bedrijven in de sector van de professionele schoonmaak nemen vervolgens deel aan de paneldiscussie, die wordt gemodereerd door Dianna Steinbach, directeur ISSA Services EMEA. Een van deze sprekers zal Frank Vancraeyveld zijn, CEO van tana-Chemie en hoofd van de Werner&Mertz Professional divisie. Hij legt er de voordelen uit van integrale duurzaamheid voor het professionele onderhoud. Vancraeyveld is ervan overtuigd dat Werner & Mertz de schoonmaakwereld kan veranderen met green-Effective®-oplossingen, die niet alleen de juiste dingen doen maar ook de juiste dingen juist doen.

Bezoek onze stand 4.321, neem deel aan het forum op ISSA/INTERCLEAN in Amsterdam en u beleeft de toekomst.

Over Werner & Mertz GmbH
Werner & Mertz GmbH is een pionier op het vlak van integraal duurzame, kwalitatieve reinigings- en schoonmaakproducten voor de zowel de huishoudelijke als professionele, institutionele en industriële sector. Het beschermen van hulpbronnen, duurzaamheid en het behoud van de biodiversiteit zijn altijd de hoofdbetrachting geweest van de Werner & Mertz Group, die EMAS-gecertificeerd is en de LEED Platinum ontving voor haar hoofdkantoor in Mainz.

De Werner & Mertz Group is al meer dan 140 jaar nauw verbonden met de plaats Mainz. De groep bestaat al meer dan 140 jaar en opereert volgens de principes van een milieuvriendelijke en duurzame zakelijke aanpak. Ze ziet duurzaamheid niet als een tijdelijke trend, maar als een traditie binnen de onderneming die op dagelijkse basis toegepast wordt.

×