TenderNed maakte einde aan papierberg bij aanbesteden

TenderNed - foto TeldesignJaarlijks koopt de overheid voor ruim 60 miljard in bij meer dan 70.000 verschillende leveranciers. Hiervoor worden ruim 10.000 aanbestedingen uitgeschreven, meestal nog op papier. Dit brengt voor overheden en ondernemingen veel werk met zich mee. TenderNed brengt hierin verandering.

TenderNed is het online marktplein voor aanbestedingen van de Nederlandse overheid. Alle aanbestedende diensten publiceren hier hun opdrachten voor diensten, leveringen en werken, zowel nationaal als Europees. Ondernemingen vinden dus op één plek alle opdrachten. Zodra een ondernemer zich heeft geregistreerd als gebruiker, kan hij of zij aanbestedingen bekijken en documenten downloaden. De ondernemer kan direct een interesseprofiel aanmaken en met de attenderingsservice houdt TenderNed hem of haar op de hoogte van interessante aanbestedingen.

Digitaal aanbesteden
TenderNed ondersteunt het volledige aanbestedingsproces digitaal: van vooraankondiging tot en met inschrijving en gunning. Een aanbestedende dienst geeft bij de publicatie van de opdracht aan of ondernemers digitaal moeten inschrijven. In dat geval publiceren aanbestedende diensten hun aankondigingen, rectificaties en gunningen via TenderNed. En ondernemingen dienen hun bedrijfsgegevens, bewijsstukken en offertes via TenderNed in. Volledig digitaal aanbesteden beperkt het risico op procedurele fouten en scheelt bovendien tijd en geld voor alle partijen.

Geregistreerde ondernemingen beheren zelf online een bedrijfsdossier. Hierin worden alle gegevens en documenten opgeslagen die bij volgende aanbestedingen opnieuw kunnen worden gebruikt. Ondernemers hoeven alle informatie dus slechts één keer te uploaden. Bovendien worden veelge­vraagde bewijsstukken automatisch gekoppeld aan de gevraagde criteria van de aanbesteding.

Kosteloos
U kunt kosteloos gebruikmaken van TenderNed. U hoeft alleen uzelf en uw organisatie te registreren. Vervolgens kunt u aanbestedingen gratis volgen en documenten downloaden. Ook het inschrijven via TenderNed is geheel kosteloos. Kijk voor meer informatie op www.TenderNed.nl.

×