TenderApp maakt aanbestedingsland transparanter

Gaan we nu ook swipen voor Tenders? Wel als je als ondernemer succesvoller wil zijn bij aanbestedingen. Dat is het doel van het nieuwe tenderplatform van ondernemers Rodger van Veen en Marcel Hazeleger. Beiden zijn sinds 2009 actief in de wereld van overheidsaanbestedingen en waren met hun andere onderneming Q Core betrokken bij prestigieuze projecten. Met TenderApp voorzien zij ondernemers van inzicht in alle aanbestedingen binnen Nederland en de softwaretools om deze tenders te signaleren en te managen. Daarnaast deelt het bedrijf via hun blog kennis over Tendermanagement.

Marcel Hazeleger vertelt dat er in 2015 is begonnen met het opstellen van de eerste plannen. Zij hoorden dat er veel frustraties waren over de manier waarop de overheid haar inkopen (tenders of aanbestedingen) kenbaar maakt. Er is veel data beschikbaar, maar ondernemers kunnen hier vrijwel niets mee. De Nederlandse overheid publiceert jaarlijks meer dan 10.000 aanbestedingen op verschillende platformen. Alle bestaande platformen zijn gebouwd om het proces voor de inkoper soepel te laten verlopen. Volgens Marcel is TenderApp anders, het is gebouwd voor de inschrijvers. Elke tender wordt handmatig verrijkt en daarmee ontstaat een database die bruikbaar is.
TenderApp is een Saas-oplossing en geen app die, zoals de inleiding doet vermoeden, in de Appstore verkrijgbaar is.

Tenders in schoonmaakland
Ook binnen de schoonmaak branche worden veel tenders gepubliceerd. Marcel licht toe: “TenderApp heeft een eigen systeem ontwikkeld om tenders te categoriseren. Met een paar klikken krijg je een lijst met alle opdrachten in een specifieke categorie, bijvoorbeeld: Schoonmaak kantoren en gebouwen, Glasbewassing of Sanitaire en reinigingsmiddelen. We geven inzicht in gegunde partijen en betrokken adviseurs. Ook laten we zien bij welke tenders deze nog meer betrokken waren. Dit is handmatig voor inschrijvers veel werk om bij te houden. Omdat elke tender voorzien is van een tijdlijn van het contract zie je direct de startdatum, einddatum en de eventuele verleningen. Dit is waardevolle input voor sales of relatiebeheer.”

Wil je meer informatie over TenderApp? Klik hier voor de website. En blijf Schoonmaakjournaal volgen voor nog meer informatie over TenderApp.

×