Aanbesteden: 57% inkopende organisaties publiceert te laat

klok - 2 voor 12“Inkopers schenden structureel hun eigen deadlines”, zegt Robin Wanders, commercieel directeur bij Appalti, specialist in offerte- en aanbestedingsprocessen. “In de periode maart tot en met augustus hebben wij met onze organisatie 23 inschrijvingen begeleid. Gedurende deze periode hebben we de scores op deadlines in de oorspronkelijke gepubliceerde planning bijgehouden. Bij de verschillende fases (Nota van Inlichtingen 1, Nota van Inlichtingen 2 en het halen van de oorspronkelijke deadlines) werd duidelijk dat inkopende organisaties structureel hun eigen deadlines schenden.” 

“Meer dan de helft van de inkopende organisaties (57%) was in de gemeten periode te laat met het publiceren van de Nota van Inlichtingen. Ook bij het publiceren van de tweede Nota van Inlichtingen trad in veel gevallen (41%) vertraging op”, vervolgt Wanders op de site van Flexnieuws. “Vaak publiceerde inkoop deze stukken niet alleen laat, maar in een kwart van de gevallen ook zonder tijdige berichtgeving aan de inschrijvers. Wanneer er vertraging ontstond aan de kant van inkoop, schoof de uiteindelijke deadline vaak niet op. Hierdoor moesten de inschrijvers in 38% van de gevallen het tijdtekort inhalen. Bij 35% van de gevallen ontstond er vertraging op de afgesproken dag van gunning.”

In verband met auteursrechtelijke bescherming is alleen een inleiding/ samenvatting van dit artikel beschikbaar. Lees het volledige artikel op aanbestedingscafe.nl.

Bron: PIANOo

×