3e FM Next Generation event: omdenken biedt toekomst

“We wilden de blik op schoonmaak veranderen”, doet Thijs Stolwijk van gastheer i‑team Global uit de doeken. i-team – dat staat voor Innovation Together, Everyone, Achieves, More – is een mondiaal bedrijf in schoonmaakmachines. Alles in het bedrijf ademt de sfeer van innovatie uit: visie, producten, projecten, samenwerkingen, huisvesting. In het grote en groeiende i-team Global-complex in Eindhoven – 7 panden en 8000 vierkante meter – vond het 3e event van jongerennetwerkplatform FM Next Generation op 18 juni plaats. Veertig schoonmaak- en FM-profs tot 35 jaar mochten innovaties snuiven, deelnemen aan de brainstormestafette in het FMNextGen World Café en aan de slag gaan met beleving en passie!

FM Next Generation groeit en bloeit, weet Dirk Roelofsen (MTS Euro Products), voorzitter van het jongerenplatform: “We hebben al meer dan 100 leden, terwijl ons doel was: 75 leden eind 2019”. Met Vebego als golden partner aan boord krijgt #FMNextGen kansen om zich verder te ontwikkelen: verdieping, verbinding, verbreding. Binnen en buiten de branche. “Dus wordt het volgende event in oktober buiten de schoonmaakbranche verwacht. Ideeën voor bezoeken aan bijzondere bedrijven zijn welkom”, roept Dirk op.

Wereldse ideeën
Ideeën waren er volop tijdens de brainstormestafette #FMNextGen World Café. Aan de 6 thematafels over War for Talent, Circulariteit, Influencers, Reputatie, Business Development en Opmerkelijke innovaties discussieerden en inspireerden de eventdeelnemers met elkaar onder leiding van Thijs Stolwijk, Martijn Vinke (Triboo), Jeannot Peijen (Mother Nature Cleans), Dannique Nijboer (Wecovi), Kimberly Roersma (EW Facility Services) en Jay Smit (Greenspeed). Korte sessies van 10 minuten, die prikkelden tot omdenken in circulariteit (van oude stofzuigers een nieuwe tafel maken), reputatie (ons eigen beeld op de schoonmaakwereld omgooien) en nieuwe businessmodellen (met nieuwe blikken vanuit generatie), innovaties (met Uber, Tisser en Tesla als voorbeelden). Maar ook ging de zoektocht naar mogelijkheden hoe je met behulp van innovaties de arbeidskrapte aan kunt pakken en langs influencers (mensen met een verhaal), zoals Josh Jones founder van Just Be Nice project, de oprichter van Tesla, Elon Musk en uit de schoonmaakbranche Jacco Vonhof van Novon.

Influencer dicht bij huis
Ja, ook gastheer Frank van der Ven, staat genoteerd als influencer. Frank begon 16 jaar geleden Ven ‘zijn’ startup. Inmiddels doet i-team Global haar naam eer aan: de ontwikkelaar en producent van schoonmaakmachines heeft in elk land – mede door haar aanwezigheid en presentatie op Interclean Amsterdam – een exclusieve partner. Eindhoven is nog altijd de hoofdzetel, waar in de Arena-zaal jaarlijks zo’n 100 events worden georganiseerd. Een grootse uitbreiding van i-team Global op Eindhoven Airport is aanstonds.

Beleving als sleutel tot succes
De toegevoegde waarde van facility management: “Het vak bestaat al 40 jaar, maar in de laatste 5 jaar verandert het. Je ziet de verschillen”, steekt Alicia de Graaf van Shign haar gastpresentatie Beleving als sleutel tot succes in. Impact maken met facilities. Of schoonmaak inzetten als onderscheidend element van je organisatie of bedrijf. Het kan. Shign is een data science-bedrijf dat organisaties helpt om de werk- en leefomgeving te verbeteren. Alicia: “Mensen worden voortdurend emotioneel, cognitief en fysiek door hun omgeving geprikkeld, dat zich vertaalt in hun gedrag. Schoon is zoveel meer dan we dachten. Het tilt jouw totale beleving naar een hoger niveau en laat jou presteren, concentreren, thuis voelen en meer. Innoveer daarom door jouw ‘schoon’ meetbaar te maken, de gebruiker centraal te zetten en laat schoon een onderscheidende rol vervullen!”

Overwinning…
Ook al doen en denken FMNextGen’ers graag anders, dit event werd afgesloten met een traditionele netwerkborrel. Mét tafelvoetbalspel, waar een fanatiek potje voetbal werd gespeeld. Met vier mannen. Dat dan weer wel 😉

Next event: exclusieve themabijeenkomst Verbinding op dinsdag 1 oktober met Disney Tour bij AFAS Software in Leusden. Houd de LinkedIn Group, je mail (als je lid bent of meld je aan als lid: fmnextgeneration@outlook.com), de webpagina op Schoonmaakjournaal in de gaten. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen.

Wie speelden er een potje tafelvoetbal? Benieuwd? Bekijk deze fotofilm:

×