Februari-thema: Innovatietafel Schoonmaakcontract van de toekomst

De wereld verandert, zo ook de schoonmaakwereld. Welke innovaties in bijvoorbeeld producten, technologie, business modellen, duurzaamheid, standaardisatie, mensen en zorg gaan die schoonmaakwereld de komende decennia veranderen? Op vrijdag 9 februari nemen Schoonmaakjournaal en Gom Schoonhouden het Schoonmaakcontract van de toekomst bij de kop. Medio februari volgt de wrap-up van deze Innovatietafel.

“In de schoonmaak van kantoren, scholen en andere gebouwen krijgt beleving een steeds groter accent. In die visie past het om niet langer meer een vast werkprogramma te hanteren, maar vooral om schoon te maken wat vuil is om aan een afgesproken (minimum) kwaliteitsniveau te voldoen. Over die manier van werken bestaat nogal wat verwarring in de markt. Daarom creëert Gom duidelijkheid in de chaos: outputgerichte schoonmaak, inclusief de kritische succesfactoren, een transparante opbouw en een heldere werksystematiek. De schoonmaker nieuwe stijl gaat op pad zonder vast werkprogramma, maar met een iPad”, vertelt Marco Konter, marketingmanager bij Gom Schoonhouden.

Output resultaatgericht is een duidelijke stap naar meer toegevoegde waarde van schoonmaak. Het is niet nieuw, maar nog wel onduidelijk voor velen. Daarom de Innovatietafel Schoonmaakcontract van de toekomst. Vragen die deze innovatietafel wil beantwoorden: is het schoonmaakcontract ‘nieuwe stijl’ in elke sector toepasbaar? Waarom wel/niet? Wat is er voor dit schoonmaakcontract nodig om het wel te kunnen implementeren en accepteren? En hoe ziet de schoonmaakbranche er in 2030 uit: hebben digitalisering en robotisering hun invloed op de inzet van mensen én op de samenwerking: Schoonmaakcontract 2030?

De Innovatietafel Schoonmaakcontract van de toekomst beoogt de visie van professionals en young professionals – de marktmakers van nu én morgen – te ontdekken. We zijn ook benieuwd naar uw visie; daarom is deze ultra-korte enquête opgesteld, waarmee u kunt reageren op het schoonmaakcontract van de toekomst.

Aan de Innovatietafel zullen diverse professionals, disciplines en branches vertegenwoordigd zijn, die vanuit hun professie en betrokkenheid bij schoonmaak hun visie en verwachtingen kunnen filteren. In aanloop naar, tijdens en na deze Innovatietafel op 9 februari kunt u de ontwikkelingen volgen via onze website, Twitter, LinkedIn, Facebook en Instagram.

Over de Innovatietafels
Op initiatief van Interclean Amsterdam en Schoonmaakjournaal organiseren we de komende maanden diverse innovatietafels. We nemen daarmee een aanloopje naar  Interclean Amsterdam 2018, van dinsdag 15 tot en met vrijdag 18 mei. Aan de hand van een thema beogen we op informele wijze van gedachten te wisselen over de innovaties, die de schoonmaakwereld de komende decennia gaan veranderen. Innovaties op het gebied producten, technologie, business modellen, duurzaamheid, standaardisatie, mensen, zorg et cetera.