Software-ontwikkelaars bouwen binnen 24 uur prijswinnende ISS app

Tijdens de Mendix World 2016 hackathon heeft een team van software-ontwikkelaars binnen 24 uur een smart app voor ISS Facility Services gebouwd. TimeSeries, ontwikkelaar van software-oplossingen ging de uitdaging aan om in één dag een volledig werkende app te bouwen. Met de voorgestelde oplossing kunnen klanten en medewerkers van ISS Facility Services direct hun werkruimte optimaliseren.

TimeSeries maakte gebruik van sensordata van het KPN LoRa-netwerk. Aanleiding voor het ontwikkelen van de app is een case van ISS Facility Services, wereldwijde leverancier van geïntegreerde facility-diensten, voor het optimaliseren van werkplekken van klanten en medewerkers.

App beslist
Paul Ketelaars, Alex van Sosn en Willem van Zandvoort zijn de ontwikkelaars van TimeSeries die de klus goed en snel hebben geklaard. Ze hebben de inspiratie voor het bouwen van hun ISS-app ontleend aan The Edge in Amsterdam, waarvan wordt gezegd dat dit gebouw momenteel het ‘groenste’ en het slimste ter wereld is. De met Mendix 7 gebouwde applicatie monitort uiteenlopende condities in een kantoor, waaronder temperatuur, geluidsniveaus en nabije diensten.

Met behulp van sensordata van het KPN LoRa-netwerk kunnen klanten en medewerkers van ISS de ideale werkplek vinden, zien waar collega’s zijn en vergaderruimtes reserveren op basis van aangegeven criteria.

Daarnaast bevat de app een aparte interface voor ISS-medewerkers, waarmee ze de faciliteiten proactief kunnen beheren. Hun dienstverlening transformeert hiermee van aanbodgestuurd naar vraaggestuurd. Op basis van de sensordata beslist de app welke ruimtes moeten worden schoongemaakt, aan de hand van gebruik, en welke planten bewaterd moeten worden, gerelateerd aan gegevens over temperatuur, daglicht en luchtvochtigheid.

Toepassing in de praktijk
ISS onderzoekt op dit moment de mogelijkheden om de inzichten die zijn opgedaan met de demo van deze app in de praktijk toepasbaar te maken.

Via deze link naar YouTube krijgt u een preview van de app

 

×