Evidence Based Cleaning met Internet of Things @issainterclean

Van dinsdag 10 tot en met vrijdag 13 mei wordt het Internet of Things (IoT) realiteit op ISSA/INTERCLEAN 2016, het leidende schoonmaakindustrie-event van het jaar. Op de stand Evidence Based Cleaning worden vier kant-en-klare IoT-oplossingen getoond, die grote impact gaan hebben op de manier waarop service wordt verleend en gebouwen worden schoonmaken. De stand is mogelijk gemaakt door FacilityApps; actief in Mobile Workforce Management Apps. Op een aparte pagina www.facilityapps.com/interclean is meer informatie over beide stands te zien.

Evidence Based Cleaning internet of things

“Internet of things is echt een containerbegrip”, zegt Jorus Everaerd, Chief IoT Officer a.i. bij Facility Apps. “Op conceptueel niveau zijn we bezig om het internet te veranderen van wat het nu is: een grote harddisk, naar wat het gaat worden: een gigantisch zenuwstelsel verspreid over de wereld. De versnelling van de ontwikkeling van digitale technologie, en de daarmee samenhangende prijsdalingen, hebben ervoor gezorgd dat het nu interessant is om de fysieke wereld te meten en zo te digitaliseren. De meetgegevens ontvangen we op ons platform. Op het platform doen we vervolgens het slimme werk: analyseren en uitkomsten rapporteren. Met die informatie kunnen we tenslotte bedrijfsprocessen optimaliseren, en de uitkomsten aanbieden in mobiele apps. Het is een geleidelijk proces.”

Bedrijfsprocessen optimaliseren
“De eerste stap is altijd meten”, vervolgt Everaerd. “Dit kan al zoveel voordeel geven dat een break-even punt in een project al snel bereikt is. De rest is pure winst. Onze Binster© vuilnisbak-sensor heeft maar weinig uitleg nodig om de business case te maken: we veranderen het vuilophaalproces naar een optimale route langs uitsluitend volle bakken. Klanten geven een indicatie van 25% besparing op personeelskosten, met grote verbetering in service niveau en veiligheid.”

Internet-of-Things workshop
“In mijn ervaring is kennis het enige dat een snelle revolutie op de werkvloer in de weg staat. Men heeft weinig tijd om te onderzoeken wat IoT kan betekenen voor hun business, zelfs als ze begrijpen dat het heel belangrijk kan zijn. Wij hebben daarom een speciale IoT-workshop gemaakt. In deze workshop bekijken we in 1 dagdeel samen met een bedrijf waar IoT-oplossingen zouden kunnen bijdragen aan betere bedrijfsprocessen, besparingen of nieuwe inkomsten. Omdat dit echt werkt”.

De stand van Resultaat Gericht Schoonmaken door middel van Internet of Things vindt u op stand 09.109. In onze stand zijn de oplossingen live te zien en gaan we graag met u in gesprek over hoe Internet of Things en sensors kunnen bijdragen in uw bedrijfsprocessen. Nieuwsgierig? Klik dan voor meer informatie op www.facilityapps.com/nl.

 

×