Digitale doolhof (2): slimme ICE reinigingsmachines sturen aan op feiten

In de hedendaagse business lijkt alles om data en automatisering te draaien. Ook de schoonmaak kan niet meer zonder Internet of Things. In het doolhof van data en robots proberen we helderheid te creëren en bedrijven binnen de schoonmaakbranche de weg te wijzen. Daarom benaderde Schoonmaakjournaal partijen, ontwikkelaars en dienstverleners in data en robotisering met vijf vragen naar vijf jaar later. ICE ziet toekomst in de inzet van haar slimme, met internet verbonden schrobzuig- en veegmachines.

ICE Benelux levert zogenaamde slimme schrobzuigmachines en veegzuigmachines, die zijn verbonden met internet. Dit zijn de zogenaamde i-Synergy modellen (Intelligent Cleaning Equipment). De machines zijn naast slimme technologie ook voorzien van een Vodafone data-transmissiekaart, die zorgt voor communicatie met de ICE server.

Wat bieden de i-Synergy modellen?
De data van deze slimme schoonmaakmachines is zichtbaar via de i-Synergy app of webportal. Rob Stokkel, commercieel en marketingdirecteur van ICE Benelux licht toe: “Hier zie je de locatie van de machines, de werktijden en oplaadtijden en prestaties in m2/uur in die gewerkte tijden. Daarnaast is ook te zien wie er met de machine werkt en of alle functies goed werken.”

Waarin onderscheiden de i-Synergy modellen zich?
“We leveren deze app en de data altijd gratis bij onze ICE i-Synergy full-service RENTAL concepten”, vervolgt Rob. “Er hoeft niets extra’s voor betaald te worden. Onze app combineert inzichten over efficiëntie en rendement met fleetmanagement voor 1, 10 of een veelvoud aan machines.”

‘Moeten’ bedrijven mee in het data-driven tijdperk?
Volgens Rob kan met data gestuurd worden op feiten in plaats van aannames. “Dit geeft direct handvatten ter verbetering van kwaliteit en bespaart op kosten door beter in te zetten met de juiste (maat) machines, de transparantie van de data draagt bij tot betere nauwkeuriger calculeren.”

Wie zijn al op de trein van ICE gestapt?
“Meten is weten, ICE machines kunnen op basis van een test worden ingezet om te kunnen beoordelen of het voor uw (schoonmaak)bedrijf meerwaarde kan bieden. ICE i-Synergy is in gebruik bij verschillende organisaties, waaronder Hoogvliet Supermarkten, HelloFresh distributiecentrum, VLS Schoonmaak, Breedweer Schoonmaak, ParkingYou, VS Schoonmaak, D&B Cleaning Amstelveen, Vapiano Restaurants, Universiteit van Leiden”, besluit Rob.

×