Duurzame Peeze koffie op Dolmans stand vakbeurs Facilitair

Peeze groepsfotoOok ditmaal is Peeze weer present op de stand (nummer 3I.026 – hal 3) van Dolmans tijdens de Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer in de Brabanthallen in Den Bosch. Van woensdag 13 tot en met vrijdag 15 januari verzorgt een professionele barista het perfecte kopje duurzame koffie voor de bezoekers aan de Dolmans-stand. Een win-winsituatie, dit shop-in-shopprincipe, want zo kunnen bezoekers kennismaken met de diensten en producten van beide bedrijven onder het genot van de lekkerste koffie die geschonken wordt op deze Vakbeurs! En dat is niet overdreven, want de koffie van Peeze is in 2015 verkozen tot de lekkerste koffie van Nederland!

Dolmans en Peeze hebben verschillende raakvlakken. Beide organisaties zijn familiebedrijven, die ieder binnen hun eigen vakgebied succesvol zijn uitgegroeid tot landelijke, professionele, duurzame dienstverleners. Zo is Peeze de eerste Nederlandse koffiebranderij die, in samenwerking met Stichting Max Havelaar, klimaatneutrale Fairtrade koffie produceert. Uniek is dat de uitstoot niet gecompenseerd wordt op een willekeurige plek, maar met projecten bij de bron van koffie: op de plantages in Ethiopië.

Overigens zijn er niet alleen op zakelijk gebied raakvlakken. Ook op het gebied van mens en milieu zijn beide organisaties actief. Zo steunt Dolmans het project van Terre des Hommes in het noordwesten van Ethiopië, dat zich richt op kinderen die migreren of waarbij de kans groot is dat ze zullen stoppen met school en zullen wegtrekken. Bij Peeze draagt ieder kopje koffie bij aan de Peeze Foundation. Met deze stichting ondersteunt Peeze haar eigen koffieprojecten in Ethiopië, een van de belangrijkste oorsprongslanden van kwaliteitskoffie.

Meer informatie: www.peeze.nl en www.dolmans.com

 

×