CSU opnieuw gecertificeerd voor CO2-Prestatieladder

CSU KAM Manager Rob BoersCSU is opnieuw gecertificeerd voor de CO2-Prestatieladder niveau 3. CSU is het enige schoonmaakbedrijf dat deze certificering voor de totale organisatie heeft behaald. De CO2-Prestatieladder geeft inzicht in de mate waarin een bedrijf actief aan CO2-reductie werkt. CSU is vanaf 2013 gecertificeerd.

De CO2-Prestatieladder kent vijf treden, opklimmend van niveau 1 naar 5. Met het behalen van niveau 3 van de CO2-Prestatieladder toont CSU aan te beschikken over een officiële CO2-emissie-inventaris en kwantitatieve reductiedoelstellingen van zijn eigen CO2-uitstoot.

“Naast het sociale aspect waar CSU veel waarde aan hecht, neemt de CO2-Prestatieladder het milieu extra onder de loep. Onze relatieve emissie is structureel en sterk gedaald: meer dan 25% vanaf 2011. Certificering past bij het beleid van CSU om de nadruk te leggen op preventie en transparantie van CO2-uitstoot in plaats van compensatie hiervan,” stelt Rob Boers, KAM-manager bij CSU.

BREEAM- NL In-Use certificering
Eerder dit jaar ontving CSU ook het BREEAM-NL In-Use certificaat voor het nieuwe hoofdkantoor in Uden. BREEAM is een methode om het duurzaamheidsniveau van gebouwen te bepalen.

Over CSU
CSU is vanuit 30 vestigingen landelijk actief in schoonmaak. De onderneming heeft hoofdvestigingen in Uden, Amsterdam, Apeldoorn, Eindhoven, Rijswijk en Rotterdam. CSU biedt werk aan 12.000 mensen en behoort tot de top 3 van schoonmaakbedrijven in Nederland. CSU is een familiebedrijf, waarin ook het management participeert. Het bedrijf is gecertificeerd met het OSB-Keurmerk en de CO2-prestatieladder. CSU is door Great Place to Work acht jaar op rij bekroond tot een van de beste werkgevers van Nederland. Het bedrijf ontving het predikaat Best Managed Company 2015. In datzelfde jaar won het de eerste Golden Service Innovatie Award. In 2016 werd CSU voor het derde jaar op rij gecertificeerd als ‘Top Employer Nederland’. CSU won in 2012 als eerste Nederlandse schoonmaakbedrijf de MVO-award en prolongeerde die titel met de winst van Golden Service MVO Award 2015.