7 december symposium FMG en Alpheios: Voor iedereen een droombaan

Vaak praten we over de technische kant van schoonmaak. We zetten nu eens de mens centraal”, blikt Rita Brouwer vooruit, manager Kenniscentrum bij Alpheios en dagvoorzitter van het symposium Voor iedereen een droombaan. Het kan! Beroepsvereniging FMGezondheidszorg en Alpheios organiseren dit symposium op donderdagmiddag 7 december in het Reinier de Graaf Gasthuis. Een middag met inspirerende en informerende bijdragen over zorgveranderingen en veranderingen in de zorg.

“Het gaat anders, het moet anders, het kan anders en we willen het anders”, is de overtuiging van workshopleider Bastiaan Willekes. Hij neemt organiseren in de 21e eeuw onderhanden op het symposium Voor iedereen een droombaan. Het kan, van FMGezondheidszorg en Alpheios. Het belooft een interactieve middag te worden. “We gaan echt aan de slag met betekenisvol werk, met mensen in hun kracht zetten, want dat thema mag wel eens aan de orde komen”, aldus dagvoorzitter Rita Brouwer.

Interactie
FMG-voorzitter Stijn Krol vult aan: “Het personeelstekort in de gezondheidszorg is nijpend. Hoe kom ik aan goede en gemotiveerde medewerkers? En hoe hou ik ze binnen én blij? Die vragen en antwoorden komen aan bod in de presentaties en workshops van onze gastsprekers.”

Een van hen is Glenn van der Burg van People Power. “Werk neemt een belangrijke plek in ons leven in. Dat vergeten we nog weleens. Hoe zorg je als leidinggevende of werkgever dat mensen het beste van zichzelf kunnen geven en daarvoor het beste terug krijgen?” De presentaties en workshop stijdens het FMG-symposium zullen het antwoord geven, maar zullen de deelnemers ook aan het werk zetten.

Ook Machteld Huber van het Institute for PositiveHealth (iPH) zal de ogen doen openen en inspireren. “In 2012 introduceerde ik een nieuw concept van gezondheid in Nederland. In dit concept wordt gezondheid niet meer gezien als de af- of aanwezigheid van ziekte, maar als het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zoveel mogelijk eigen regie te voeren”, aldus Machteld. Iemand die een nieuw gezondheidsconcept ontwikkelt, dat een alternatief biedt voor de definitie van de World Health Organization (WHO), dat maakt nieuwsgierig…

Aanmelden voor het symposium op 7 december kan via deze link naar de website van FMGezondheidszorg. Voor meer informatie klikt u op deze link.

Over FMGezondheidszorg
Kennis maken is kennis delen en kennis delen is kennis maken! FMGezondheidszorg is de beroepsvereniging voor staf- en leidinggevende functionarissen in de facilitaire dienstverlening in de gezondheidszorg (cure, care & comfort). FMGezondheidszorg biedt u een platform, waarop u informatie en ervaringen kunt uitwisselen met uw facilitaire collega’s die werkzaam zijn in ziekenhuizen, zorgcentra, revalidatiecentra, gehandicaptenzorg, thuiszorg en geestelijke gezondheidszorg.