Veghels koffiehuis Vlas – Graan en Koffie: volop kleur- en geurbeleving

schoonmaakjournaal-berendsen-vlas-graan-en-koffie-veghelIn de chique toiletruimtes van Vlas – Graan en Koffie (‘lunch, diner en meer’) tref je bruine dispensers aan de muur. Die zie je niet vaak. Eigenaar Patrick van Eenbergen is er blij mee. “Ze sluiten goed aan bij onze huisstijl. Dat is het leuke aan jullie assortiment: er is een passende kleur voor ieder interieur.”

Een volleerd Berendsen medewerker had het niet beter kunnen zeggen. De kleur dispensers in de toiletruimtes van de Veghelse horecagelegenheid heet officieel Chestnut brown. Deze kleur loopt niet bepaald storm, als we eerlijk zijn. Maar een onderneming als Vlas – Graan en Koffie laat zien dat het als klant prettig is om te kunnen kiezen uit een uitgebreid kleurenspectrum.

Dat ik voor bruine dispensers kies, heeft voornamelijk met onze huisstijl te maken. De kleur die jullie bieden, is hier beter op afgestemd dan onze vorige toiletoplossing. Vind ik het de mooiste kleur die jullie hebben? Eerlijk: nee. Veel belangrijker vind ik het dat de kleur past bij de rest van ons interieur.”

Geurentik
Kleur is niet het eerste dat Van Eenbergen met Berendsen in contact bracht. “Ik was eens in het Circustheater in Scheveningen. Toen ik het toilet bezocht, viel me direct de lekkere, frisse geur op die er hing – je zou kunnen zeggen dat ik een geurentik heb. De geur bleek af te komen van de Berendsen luchtverfrissers die er hingen. Die moet ik ook hebben, dacht ik! Dat is ook echt de reden dat we bij jullie zijn uit gekomen.”

Natuurlijk was er meer dan de luchtverfrisser. “Zoals gezegd, was ik content met de kleuren die jullie konden aanbieden. Daarnaast vind ik ook de vormgeving van de dispensers prima.”

Het toilet als visitekaartje
Een uitnodigend toilet vindt de horeca-uitbater van groot belang. “Bij de meeste horeca-gelegenheden is het toilet echt een ondergeschoven kindje. Dat vind ik niet kunnen. Als je bij ons het toilet bezoekt, dan is dat een aangename ervaring. Dat moet ook: ik vind dat de toiletruimtes het visitekaartje zijn van je gelegenheid. Het is dus heel belangrijk.”

Ook de full service die met de nieuwe dispensers gepaard gaat, bevalt Van Eenbergen. “Ja prima, niks op aan te merken. Eerst bestelde ik zelf toiletpapier en dergelijke; dit scheelt tijd. Om, tot slot, op de vraag hoe het contact met de Berendsen medewerkers verloopt de korte maar krachtige recensie af te geven: prettig en professioneel.” Daar proosten we op!

×